Ter Apel loopt schade op in degradatiestrijd

ta-96Na de overwinning vorige week tegen Protos (3-0) en een succesvolle oefenwedstrijd tegen Titan midweeks (7-1) kon FC Ter Apel ’96 met het nodige vertrouwen richting Nieuw-Amsterdam vertrekken waar het zondag moest aantreden tegen Twedo. Na de wedstrijd tegen Protos opnieuw een direct concurrent in de strijd tegen degradatie. In de eerste twintig minuten leek er voor Ter Apel geen vuiltje aan de lucht. Op het zeer lastig te bespelen veld in Nieuw-Amsterdam was Ter Apel in de beginfase namelijk de betere van de twee ploegen.

Geloof direct verdwenen
De eerste mogelijkheden waren ook voor de Ter Apelers. Zoals wel vaker stond een gebrek aan scorend vermogen een vroege voorsprong in de weg. Ter Apel kreeg namelijk enkele goede kansen om op voorspong te komen, maar bleek onnauwkeurig in de passing en afronding. Ook linksback Bernd-Jan Herbers was nog dichtbij een doelpunt maar zijn bekeken inzet verdween net over het doel van doelman Rabbers. Nadat Twedo na ongeveer 25 minuten spelen vrij onverwacht op voorspong kwam leek alle geloof in een goed resultaat direct te zijn verdwenen. De voorspong kwam voort uit de eerste de beste mogelijkheid voor Twedo. Een dieptebal kwam terecht bij Rabbers, die alleen richting het doel van Ter Apel kon gaan. Zijn inzet kon door doelman De Jonge nog gekeerd worden, maar de rebound door Venema vanaf ongeveer 25 meter verdween kiezelhard in het dak van het doel: 1-0.

Bekeken stift
Ter Apel had hierna veel moeite met de lange ballen van Twedo. Door de wisselende wind bleef de bal vaak lang hangen in de lucht en de verdediging van Ter Apel had de grootste moeite om hier een passend antwoord op te vinden. Ook het uitvallen van Ben Zuidinga met een ogenschijnlijk vervelende blessure was een tegenvaller. Slechts enkele minuten na de eerste treffer was het dan ook opnieuw raak voor Twedo. Opnieuw werd een lange bal door een Ter Apel-verdediger verkeerd ingeschat en nu kon Boer alleen op het doel afgaan. Hij ronde met een bekeken stift af waardoor de stand op 2-0 kwam. Gedurende de wedstrijd werd wel duidelijk dat scheidsrechter Strampel en Twedo last hadden van slechte gevoelens over en weer. Twedo had hiervan uiteraard het grootste nadeel en kreeg (mede) hierdoor gedurende de wedstrijd liefst acht gele kaarten, waarvan een aantal volledig onnodig.

Overtal
In de rust werd door de Ter Apelers besloten om iets aanvallender te gaan voetballen. Zo werd linksback Herbers vervangen door linksbuiten Patrick Bults met de verwachting meer creativiteit en dreiging richting het doel van Twedo te krijgen. Dit werd binnen een minuut in de tweede helft bijna in een doelpunt omgezet. Een voorzet van links kwam bij de volledig vrijstaande Ron Kuper terecht. Hij kopte echter jammerlijk net naast het doel. Op het uur leek Ter Apel geholpen te worden door Twedo-speler Mulder die zijn tweede gele kaart kreeg na een onnodige overtreding op Over, waardoor Twedo de wedstrijd met tien spelers moest uitspelen. Ter Apel wist de man meer situatie echter niet uit te buiten. Sterker nog, het was Twedo dat het derde doelpunt van de middag maakte. Wederom werd een lange bal verkeerd ingeschat waardoor ditmaal Rabbers alleen op het doel van Ter Apel kon afgaan. Hij schoot beheerst binnen en leek hiermee de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Slechte dienst
Ook hierna bleef Twedo de meest dreigende ploeg totdat Stephan de Groot tien minuten voor het einde van de wedstrijd een goede voorzet vanaf links de vooruitgeschoven voorstopper Jordy Veninga wist te bereiken. Hij wist de bal in het doel van Twedo te frommelen: 3-1. Ter Apel leek weer enigszins te geloven in een resultaat, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Een schot vanaf de zijkant van Daan Stam werd door Twedo-doelman Rabbers gekeerd en hiermee was het verzet van Ter Apel definitief gebroken. Twedo verzuimde hierna nog de score verder uit te bouwen. Zo wist Boer, die mooi werd vrijgespeeld door Rabbers, alleen voor het doel de Ter Apel-keeper niet te passeren. Zonder het bijtellen van blessuretijd floot scheidsrechter Strampel voor het einde van de wedstrijd en was duidelijk dat Ter Apel zichzelf een slechte dienst heeft bewezen. Met nog negen wedstrijden te spelen lijkt de ploeg meer dan de helft van de resterende wedstrijden te moeten gaan winnen om zich zonder problemen te kunnen gaan veilig spelen. Gezien de wisselende resultaten lijkt dit nog een lastig karwei te gaan worden.Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen komt niet verder dan remise tegen Roswinkel

Gieterveen heeft verzuimd om de tweede plek in de vijfde klasse F over te nemen ...

SPW maakt het zichzelf moeilijk

SPW trapte het seizoen 2015-2015 tegen DWZ af op het eigen sportpark ‘Noord’. De Knoalsters zullen ...