Alteveer minst slechte ploeg en schrijft punten bij

alteveerIn een draak van een wedstrijd heeft Alteveer weer drie punten bij kunnen schrijven. Rode lantaarndrager Meeden werd op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Door de overwinning blijven de geel-zwarten in het spoor van koplopers HFC ’15 en SVZ, ploegen die ook beiden hun wedstrijd van dit weekend wonnen. Wil Alteveer volgende week gaan stunten tegen SVZ, dan zal er volgens trainer Nijgh wel uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Falen in afwerking
Uiteraard was heel Alteveer content met de overwinning, maar de wijze waarop de overwinning tot stand kwam, zinde trainer Nijgh totaal niet. Alteveer speelde de gehele wedstrijd onrustig en was slordig in balbezit. Ondanks het slechte spel kwam de thuisploeg nimmer in de problemen, wat veelzeggend was voor het niveau van de wedstrijd. Halverwege de eerste helft schoot Bryan Schenkel zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Dit werd tevens de ruststand. Alteveer kreeg wel een aantal mogelijkheden om met een ruimere stand te gaan rusten, maar de Alteveer-voorwaartsen faalden telkens in de afwerking.

Bedenkelijk niveau
Na rust was er sprake van eenzelfde spelbeeld: Alteveer bleef slordig en Meeden kon helemaal geen potten breken. Toen Ronald van der Kamp Alteveer vijf minuten na rust op 2-0 zette, was de wedstrijd gespeeld. In het restant van de wedstrijd zakte het niveau naar een bedenkelijk niveau. Vlak voor tijd maakte Bryan Schenkel zijn tweede van de middag en zorgde zodoende voor het slotakkoord.