SJS krijgt eindelijk loon naar werken

SJS heeft er een tijd op moeten wachten, maar eindelijk werd er weer een zege geboekt. In de wedstrijd tegen Hollandscheveld leverden een ijzersterke start, het voordeel op cruciale momenten en vooral veel strijd een 4-2 overwinning op. Hoewel de vreugde groot was, werd er ook meteen naar de concurrentie gekeken. Helaas wisten zowel Vitesse ’63 als Hoogeveen te winnen.

Vliegende start
Echter, een nederlaag tegen Hollandscheveld had wellicht al een uitzichtloze uitgangspositie kunnen betekenen. En nu is SJS nog in de race om het vege lijf te redden. In de wedstrijd tegen de Drenten deden de Knoalsters wat ze normaal niet doen: vaak is het afmaken van de kansen namelijk een probleem waar SJS tegenaan loopt. Nu was de eerste de beste kans meteen raak. Jasper Nomden veroverde de bal en stuurde direct rechterflankspeler Nick Oosting in de diepte. Oog in oog met Lennard Vos bleef Oosting uiterst koel en schoof hij de bal in de verre hoek. Een vliegende start voor het elftal van Loewi Piebes.

Blijdschap op de gezichten van de SJS'ers na het laatste fluitsignaal... (foto's: Brigitte de Wijk)
Blijdschap op de gezichten van de SJS’ers na het laatste fluitsignaal… (foto’s: Brigitte de Wijk)

Dubbele voorsprong
Hollandscheveld probeerde het spel te maken, maar door de compacte opstelling van de thuisploeg kwamen de gasten er amper door. Daarnaast hadden Kay Rijkens, Jasper Nomden en Gerben Sieders het middenveld in handen en verloren zij amper een duel. Na één van die gewonnen duels werd Gerben Sieders in het strafschopgebied naar de grond gewerkt. Het resulteerde in een penalty, die werd genomen door Rick Steursma. In eerste instantie had doelman Vos een antwoord op de inzet, maar op de rebound van diezelfde Steursma was hij wel kansloos.

Ongekende weelde
Direct daarna een grote kans voor Hollandscheveld: tot opluchting van alle SJS’ers belandde de kopbal van Robert Tichelaar op de lat. Aan de andere kant viel er wel een treffer te noteren. Ronald Zuidema vond Oosting, die met een bekeken wippertje doelman Vos verschalkte. Het was een ongekende weelde voor SJS, maar toch gingen de blauwhemden enigszins teleurgesteld richting kleedkamer. Evenals in de wedstrijd tegen Borger moest SJS vlak voor rust een tegentreffer incasseren. Lars Lip kreeg alle tijd voor een voorzet en hij bereikte Tichelaar die nu wel raak kopte.

Aansluiting
In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid en was Hollandscheveld sterker. Voor een periode wist SJS de gelederen gesloten te houden, maar na een kwartier in de tweede helft leek de wedstrijd volledig te kantelen. De SJS-defensie kreeg de bal achterin niet goed weg en toen de bal voor de voeten van Lars Lip terechtkwam, schoot deze onberispelijk binnen: 3-2. Vlak daarvoor had Rick Steursma de kans op de vierde treffer voor SJS gehad, maar nu was Vos wel de baas in een één tegen één duel. Kort na de 3-2 leek het erop dat de oranjehemden van Geert Prins erop én erover gingen.

Beslissend moment in de wedstrijd: Wouter Rozema stopt een strafschop van Hollandscheveld...
Beslissend moment in de wedstrijd: Wouter Rozema stopt een strafschop van Hollandscheveld…

Heldendaad Rozema
Nadat Bryan Boels Rutger Meinen ten val had gebracht, legde scheidsrechter Lania de bal wederom op elf meter. Waar dit het doel van nemer Tichelaar was, eiste Wouter Rozema de hoofdrol voor zich op. Hij anticipeerde uitstekend en via de goalie ging het speeltuig over de achterlijn. Het bleek een cruciaal moment, want SJS stond op instorten. Gesteund door de meevaller werkten de blauwhemden zich drie slagen in de rondte.

Over de streep getrokken
Hollandscheveld ging steeds ongeduldiger voetballen, waardoor er ook kansen lagen in de counter. Een serie hoekschoppen leverden nog wel een aantal hachelijke momenten op voor het doel van Rozema, maar het slotakkoord was voor Frank Venema. Bij een balverovering op het middenveld ging de linkervleugelverdediger op avontuur. Nadat hij drie tegenstanders in de luren had gelegd werd ook Lennard Vos gepasseerd en zo vierden de SJS ‘ers hun tweede overwinning van het seizoen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen verslaat concurrent

Gasselternijveen heeft goede zaken gedaan in de onderste regionen van 5F. Op het mooie, ...

Fotoverslag: Westerwolde kampioen

Door met 6-0 te winnen van Gieterveen is Westerwolde kampioen geworden van de vijfde ...

Gieten zet ook Zwartemeer aan de kant

Gieten speelde in de vierde competitieronde een thuiswedstrijd tegen Zwartemeer. De rood-witten herstelden zich ...