Debutant René Brinks wijst Mussel de weg

Mussel.jpgWaar SV Mussel eerder in het seizoen dubbelde cijfers bereikte, moest het zich in de return tegen Erica ’86 met aanzienlijk minder tevreden stellen: 0-4. De meest opvallende man bij de Musselkers was René Brinks: de oud-speler van SJS maakte op 39-jarige leeftijd zijn debuut bij SV Mussel en liet direct van zich horen door drie van de vier treffers voor zijn rekening te nemen.

Kansen missen
Pas na meer dan een kwartier voetballen was René 
Brinks degene die de sluitpost van de gastheren voor het eerst wist te verschalken. Lars Hemmes liet de bal keurig vallen op de mee opgekomen Brinks die de bal met de binnenkant van de voet de verre hoek in draaide. Overigens kreeg Brinks al na één minuut spelen een dot van een kans. Een voorzet vanaf de rechter kant werd door de linksbuiten net voorlangs gekopt. Een voorbode voor een leuke middag, zo leek het. Uiteindelijk viel dat iets tegen, want Mussel was dan wel heer en meester, het grossierde ook in het missen van kansen. Zo kregen achtereenvolgens Lars Hemmes, Wim Wubs en Rick Breedveld kansen om de score te openen.

Spaarzame mogelijkheden
Even voor het half uur werd Erica voor het eerst gevaarlijk. Mussel vond het wel prima, en ging in een lager tempo spelen. Erica ’86 speelde vooral de lange bal, waarbij men hoopte op een inschattingsfout van de laatste linie van de bezoekers. Eén van deze spaarzame mogelijkheden ging net voorlangs en een andere mogelijkheid werd net over geschoten, nadat aanvoerder Raveling uit werd gespeeld door de spits van Erica. Net voor de thee kreeg Brinks nog een kans, echter één op één met keeper Saaltink schoot Brinks via de voeten van Saaltink net voorlangs.

Teugels vieren
Na een tweetal wissels, Roy Breedveld verliet het veld voor Richard Wubs en Erwin Wijnholds maakte plaats voor Robert Boels, liet SV Mussel de teugels weer wat vieren. Erica ’86 kwam steeds vaker op de helft van de bezoekers en liet een kwartier voor het einde twee grote kansen noteren. De eerste werd gekeerd door de uitstekend keepende Poker en de tweede poging ging rakelings over de dwarsligger. 

Eenrichtingsverkeer
In de tweede helft was het opnieuw eenrichtingsverkeer. Lars Hemmes kreeg twee keer vlot achter elkaar de mogelijkheid om de score te verdubbelen en nog geen minuut later was Nick Uil dicht bij zijn vierde seizoenstreffer, echter zijn schot ging net voorlangs. Vijf minuten later was het wel raak: René Brinks kreeg de bal op de zijkant aangespeeld en kon vrijuit naar binnen lopen en keurig afwerken in de verre hoek: 0-2. Diezelfde Brinks kreeg vijf minuten later opnieuw de mogelijkheid om raak te schieten, echter deze keer was keeper Saaltink van Erica alerter en wist het schot van de 39-jarige Brinks te keren.

Hattrick Brinks
Tien minuten voor het einde kwam de mooiste treffer tot stand. Een werkelijk prachtige volley werd door Rick Breedveld op formidabele wijze binnen geschoten. Een afgeslagen bal belande voor de voeten van de hardwerkende Breedveld die niet nadacht en vanaf dertig meter de bal in de linker kruising zag vliegen. Keeper Saaltink bleef, in een poging dit weergaloze schot te keren, verslagen op de grond liggen. Hij moest zich met een blessure laten wisselen. Kort voor het laatste fluitsignaal maakte de uitstekend debuterende Rene Brinks zijn derde van de middag. De dieptepass van Wim Wubs op de goed naar binnen gekomen Brinks werd door de linksbuiten rustig en beheerst in de korte hoek geschoten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde in extremis langs Gieterveen

Na bijna honderd minuten voetbal op sportpark 'De Barlage' stapte Westerwolde uiteindelijk als winnaar ...

Knappe zege van Valthermond bij GVAV-Rapiditas

De omstandigheden tijdens GVAV Rapiditas – Valthermond waren lastig voor de heren spelers. Een ...