SellingenVoor Sellingen stond de wedstrijd tegen WEO in het teken van revanche en ‘do or die’. Voor de winterstop werd namelijk verloren van de nummer drie van de ranglijst. Het was echter een in een fase waarin Sellingen niet haar beste spel speelde en ook in puntenaantal de nodige schade opliep. Om in het resterende deel van de competitie nog een rol van betekenis te spelen, was winnen noodzakelijk. De geel-zwarten gingen volwassen met de druk om en wonnen: 3-1.

Bij de keel
WEO werd direct bij de keel gepakt om zo hun sterke wapen, de lange bal op hun voorwaartsen, eruit te halen. WEO werd door het agressief en fel jagende Sellingen direct onder zware druk gezet. Verdedigend en organisatorisch stond het prima bij de Sellingers waardoor WEO totaal niet gevaarlijk kon worden en de spelers van WEO niet wisten hoe te spelen. Sellingen kreeg langzamerhand de kansen en werd in de twintigste minuut beloond in de vorm van een treffer van Erik-Jan Veerbeek. In de 35e minuut kregen de Sellingers een terecht gegeven strafschop die door Ben Bos onberispelijk ingeschoten: 2-0 en op basis van het speelbeeld tot dat moment een beslissing in de wedstrijd.

Opportunisme
Na rust koos WEO een meer opportunistischer speelstijl waarmee het Sellingen onder druk probeerde te zetten. Maar Sellingen verdedigde prima en gaf weinig weg. De nieuwe methode van WEO leverde hen wel een treffer op. De ploeg uit Woldendorp kreeg op ongeveer 25 meter een vrije trap die schitterend werd ingeschoten. Op dat moment was er iets meer dan een uur gespeeld en stond feitelijk vanuit het niets de aansluitingstreffer op het scorebord. Hierna nam Sellingen weer het initiatief wat in de zeventigste minuut resulteerde in de 3-1 door youngster Ian de Vrieze. Hiermee was WEO definitief gebroken, waarna de thuisploeg de wedstrijd uitspeelde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen verslaat concurrent Gieterveen

Voor Sellingen en Gieterveen was het afgelopen zondag aanhaken of afhaken en na afloop ...

Pekelder Boys wint ook van Valther Boys

Pekelder Boys won ook de laatste wedstrijd van het seizoen en kan met vertrouwen ...

Westerwolde ten onder bij degradant MOVV

Westerwolde speelde haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Midwolda tegen het vorig seizoen ...