Westerwolde op karakter langs concurrent

westerwoldeEen enigszins gehavend Westerwolde won zondagmiddag in en tegen Nieuw Roden op karakter van een naaste tegenstander in de competitiestand. Na negentig minuten voetbal stond er een 0-3 overwinning voor de gasten uit Vlagtwedde op het scorebord. Met de tweeling Rudolf en Frank Riks en Harmen Huls voorop in de strijd, werd de optisch iets betere thuisploeg naar een duidelijke nederlaag gespeeld. Voor Westerwolde een belangrijke overwinning in de strijd om de bovenste plaatsen in deze competitie.

Brilstand
In de eerste helft waren de teams goed aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer met een klein overwicht voor Nieuw Roden, maar met de betere kansen voor Westerwolde. Een niet al te hard schot van Merijn te Velde hobbelde tegen de paal en stuitte daarna het veld weer in. Ook kwam Te Velde nog vrij voor de keeper van Nieuw Roden, maar wist ook nu niet te scoren. Keeper Henk Hebers van Westerwolde kwam in de eerste helft, mede door sterk verdedigen van de laatste linie van Westerwolde, nagenoeg niet in de problemen. Zodoende gingen beide ploegen met een brilstand naar de kleedkamer.

Strafschop en overtal
In de tweede helft zagen de aanwezigen een spelbeeld dat niet veel afweek van de eerste helft. Een iets aanvallender Nieuw Roden, maar een prima counterend Westerwolde, dat het de verdediging van de thuisploeg bij vlagen erg lastig maakte. Zo lastig dat een verdediger van Nieuw Roden op een zeker moment de bal met de hand uit het doel moest slaan. Het resultaat hiervan was een rode kaart voor deze speler en een strafschop voor Westerwolde. Zoals vaker de laatste tijd belastte Arjen Heidekamp zich hiermee. En ook nu wist hij de bal zuiver in de hoek te schuiven: 0 -1.

Counterend naar de winst
Mede door goed doorzetten van Merijn te Velde op de linkerflank en zwak verdedigen van een speler van Nieuw Roden, werd de tweede treffer ingeluid. Alleen op de keeper afgaand zag te Velde de vrij staande invaller Martin Boer niet over het hoofd en voor hem was het dan ook een koud kunstje de bal in het doel te schieten. Nieuw Roden probeerde uit alle macht de aansluitingstreffer te scoren, maar uit een vlijmscherpe counter wist invaller Thorben Hulsman met een harde schuiver de 0-3 op het scorebord te zetten. De laatst vijf minuten van de wedstrijd wist de verdediging van Westerwolde, nu onder aanvoering van de voor de geblesseerde aanvoerder Arjen Heidekamp in het veld gekomen Ferdy Kuiper, de nul te handhaven. Opgetogen vertrokken spelers en begeleiding van Westerwolde na het laatste fluitsignaal naar de warme douches.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen in extremis langs HHCombi

In een knotsgek duel heeft Gieterveen eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Zonder basisspelers ...

Ter Apel herpakt de opgaande lijn

Twee slechte beurten in de achterliggende weken zorgden ervoor dat Ter Apel ’96 de ...

Valthermond geeft voorsprong uit handen tegen Wolvega

Valthermond leek op rozen te zitten tegen Wolvega, maar gaf een hele ruime voorsprong ...