Collectief van GKC sterker dan Eext

gkcHet aanstellen van Emiel Jansen lijkt GKC geen windeieren te leggen. De Gasselters speelden tot op heden vijf wedstrijden onder de nieuwe trainer, waarvan er vier werden gewonnen. Zo ook afgelopen zondag, toen het hoog geklasseerde Eext met 3-1 werd verslagen. In deze harde derby, waarin twee rode kaarten werden getrokken, toonden de geel-zwarten eindelijk de wil om een wedstrijd winnend over de streep te trekken, hetgeen collectief werd gevierd door spelers en staf.

Rake rebound
Eext moest het deze middag stellen zonder haar effectieve voorhoede, bestaande uit Stefan Moek en Joeri Lammerts, samen goed voor 35 goals. Dit zou GKC toch vertrouwen moeten geven, maar ondanks dit gegeven begon de thuisploeg slap aan de wedstrijd. De eerste twee kansen waren echter wel voor de Gasselters, maar Gert Sterken en Danny Kolp kwamen niet tot scoren. Vervolgens kreeg Kolp nog twee keer de kans om de score te openen, maar in beide gevallen stuitte hij op de keeper van de gasten. Na een half uur spelen kwam GKC dan toch op voorsprong. Een voorzet van Harmen Pepping werd beroerd met de hand, waarna de bal op de stip werd gelegd. Robbert Mensinga miste deze strafschop in eerste instantie, maar in de rebound was het alsnog raak: 1-0. Richting het einde van de eerste helft claimde Eext ook nog een strafschop te hebben verdiend, maar deze keer wilde de scheidsrechter er niet aan en na twee kleine kansjes voor GKC werd er gefloten voor de rust.

Tien tegen tien
Na de thee kwam de derby pas echt tot leven en werd er geknokt voor iedere meter. Af en toe ging men hierbij over de schreef, maar vaak werd dit met de mantel der liefde bedekt. Na een uur spelen kon de leidsman echter niet anders dan de tweede gele kaart te trekken voor een speler van Eext en kwam GKC met een man meer te staan. Twee minuten later was het echter alweer tien tegen tien, na een onhandige overtreding van Michael van het Hof. In deze harde tweede helft kwam GKC een kwartier voor tijd op een 2-0 voorsprong via Robbert Mensinga en leken de drie punten in de knip.

Goed begin
Niets bleek echter minder waar, want twee minuten later was het Eric Martens die de aansluitingstreffer scoorde en daarmee de spanning terug bracht in de wedstrijd. En laat dit nou net een probleem zijn bij de ploeg van Emiel Jansen, want vaak trekken zij in vergelijkbare situaties aan het kortste eind en lukt het niet de wedstrijd over de streep te trekken. Even leek het erop dat dit deze middag weer ging gebeuren, maar na een omhaal van good-old Jarno Jansen wist Keizer redding te brengen. Ook GKC was dichtbij een treffer, maar het was Kolp die de lat trof en ook de rebound was niet besteed aan Mensinga. Uiteraard drong Eext nog flink aan voor de gelijkmaker, maar was het in de counter alsnog Kolp die de bevrijdende 3-1 tegen de touwen schoot.

Dolblije elftalleider
“Een goede eerste stap voor, hopelijk, een succesvolle derde periode.” Dat waren de woorden van elftalleider Harry Krol na afloop van de derby. Krol gaf en passant nog aan zeer verheugd te zijn met de werkwijze van trainer Emiel Jansen: “Er is voor iedere meter gestreden en dat is voor een deel de verdienste van Emiel. Als ik dan zie dat de 3-1 écht samen gevierd wordt, dus ook met de wisselspelers, dan is er echt sprake van een collectief!” De dolblije elftalleider sloot af door te stellen wat zijn plannen voor de avond waren: “Deze overwinning gaan wij in de kantine vieren! Poar nimm’n, haha!”