Nieuw Buinen verslaat koploper Heerenveen

Nieuw BuinenDe terugkeer van Koen Hateboer lijkt Nieuw Buinen vleugels te hebben gegeven. Met de trefzekere spits in de aanval werd er voor de tweede keer op rij gewonnen en ook deze middag was Hateboer trefzeker. Het was koploper v.v. Heerenveen dat dure punten liet liggen op sportpark Buunerdrome, waar de punten voor Nieuw Buinen natuurlijk ook van groot belang waren. Door deze driepunter hebben de oranjehemden weer zicht op de onderkant van de middenmoot.

Lukens belangrijk
Nieuw Buinen begon deze middag in vrijwel dezelfde opstelling als een week eerder, alleen werd de geschorste Thijs Hateboer vervangen door Gert Lukens. Het was de eerste basisplaats voor Lukens dit seizoen en het was voor de supporters af en toe weer genieten van de spelmaker. Het was dan ook Lukens die aan de basis stond van de 1-0, die door Nick Berends achter keeper Mohamed werd gekopt. Vanzelfsprekend schakelden de gasten hierna een tandje bij, maar tot echte kansen kwamen zij niet. Wel had Robert Tieks het lastig tegen zijn directe tegenstander, maar werd hij ondersteund door Tom Meijers en aanvoerder Gerry Snip. Na 16 minuten wist Nieuw Buinen de score te verdubbelen en weer stond Gert Lukens aan de basis. Hij stuurde Arnoud Bentum weg, die vervolgens met zijn zesde goal van het seizoen de stand op 2-0 zette. Heerenveen was in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij, maar zij hadden grote moeite om de defensie van Nieuw Buinen te slechten.

Knappe overwinning
Ook in de tweede helft was het Heerenveen dat aandrong, maar was het de thuisploeg die bijna op een riante 3-0 voorsprong kwam. Koen Hateboer probeerde het met een afstandsschot, die het doel maar net mistte. Vervolgens zakte Nieuw Buinen in en loerde men, gesteund door de voorsprong, op de counter. Dit leverde uiteindelijk wel de 3-0 op en nu was Hateboer wel trefzeker. Arnoud Bentum zette de spits aan het werk, hij behield de rust en schoof de bal rustig langs de keeper. Hiermee was het verzet van de Friezen gebroken en boekte Nieuw Buinen een even knappe als belangrijke overwinning.banner_nieboer