Gerko Scheper wil met Fokke de Jonge promoveren

onstwedder_boysAfgelopen zaterdag leek Onstwedder Boys in de wedstrijd tegen koploper Boerakker hard op weg naar een daverende verrassing, want al in de eerste helft stond er op het scorebord van sportpark ‘De Boskamp’ een 3-0 stand. Grootaandeelhouder in de ruime voorsprong was de pas 16-jarige Gerko Scheper: de aanvaller nam twee treffers voor zijn rekening. Helaas voor de oranjehemden beschikte Boerakker over een flinke portie veerkracht, waardoor de eindstand 3-3 was. Volgens Scheper een flinke domper: “Zo’n voorsprong moet je eigenlijk over de streep trekken!”

Promoveren
Helemaal wanneer we Scheper vragen naar de ambities die hij met zijn club heeft: “Vorig seizoen zijn we uit de derde klasse gedegradeerd. Ik vind dat je altijd moet proberen om zo snel mogelijk weer terug te keren naar het niveau waarop je eerst speelde.” En dus is promotie in de ogen van de jeugdige aanvaller de opdracht voor dit seizoen. Gezien de stand op de ranglijst zal dit een lastig verhaal worden, hoewel Scheper nog wel kansen ziet om stappen te maken.

Gerko Scheper: piepjong, maar wel clubtopscorer... (foto: Bé Sterenborg)
Gerko Scheper: piepjong, maar wel clubtopscorer… (foto: Bé Sterenborg)

Periodetitel
“Wanneer we een goede tweede seizoenshelft neerzetten, net als twee seizoenen geleden, dan is er nog van alles mogelijk! Ik denk dat een plaats bij de eerste vier ploegen echt nog mogelijk is. Dat zou betekenen dat we in de derde periode ook goede zaken hebben gedaan en wellicht zit een plaatsje in de nacompetitie er dan nog in voor ons.” Daar zou de snelle spits dan zelf een groot aandeel in hebben, want ondanks zijn jonge leeftijd maakte hij dit seizoen al acht treffers: “Ik zou dit seizoen heel graag clubtopscorer worden, dan is mijn seizoen geslaagd.”

(Groot)vaderlijk advies
Wanneer we vragen naar zijn band met zijn trainer, Fokke de Jonge, kunnen we niet ontkomen aan het aanstippen van het leeftijdsverschil tussen beide heren: “Ja, Fokke zou qua leeftijd mijn opa kunnen zijn. Maar wanneer ik bij Onstwedder Boys ben, is het gewoon Fokke de trainer, die mij helpt om een betere voetballer te worden. Hij heeft een enorm vertrouwen in jonge spelers en weet ons altijd optimaal te motiveren.” En daardoor kan Scheper nu al een belangrijke rol spelen in het ‘grote mannen voetbal’: “Het spel gaat sneller en fysiek wordt er meer gevraagd, maar ik mis het juniorenvoetbal absoluut niet.”

Stap omhoog
Scheper, die momenteel de opleiding ‘Sport en Bewegen’ in Groningen volgt, heeft sinds zijn vijfde levensjaar nog niet voor een andere club dan Onstwedder Boys gespeeld, maar een vertrek bij de oranjehemden sluit de speersnelle aanvaller niet uit: “Uiteraard wil ik eerst uitgroeien tot een zeer waardevolle speler bij Onstwedder Boys, maar wanneer er zich een kans voordoet om een stap naar een eerste- of tweedeklasser te maken, dan zal ik er zeker flink over na gaan denken.” Maar eerst focust Scheper zich op het promoveren naar de derde klasse: “Een stukje geluk missen we nog, maar wanneer we een paar keer in de slotfase punten pakken in plaats van verspelen, dan komen wij er wel!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Milan Duursma: “NWVV moet hoge verwachtingen waar maken.”

Interview met Milan Duursma, die de hoge verwachtingen graag wil waarmaken met NWVV.

Frank Schijff rekent op nog een jaar eerste klasse

Het was waarschijnlijk de grootste verrassing van het afgelopen voetbalweekend in de Kanaalstreek: TEVV dat ...