“Musselkanaal gaat echt niet van Ter Apel verliezen!”

Nieuw BuinenIn de eerste klasse F is Nieuw Buinen bezig aan een opmars van jewelste. Waar de Buunermonders voor de winterstop amper punten dbehaalden, leverden de wedstrijden na de winterstop al drie zeges en één remise op. Tom Meijers is met de oranjehemden naar de elfde plaats geklommen en heeft de veilige zone weer in het vizier. Wanneer we Meijers vragen naar de wederopstanding weet de verdediger wel een aantal oorzaken te noemen.

Vorm en vertrouwen
“Achterin staan we momenteel als een huis. Dat heeft met vorm van de spelers te maken, maar ook met geluk en vertrouwen. Onze spitsen scoren momenteel gemakkelijk en daardoor is het voor het hele team prettiger voetballen!” Over de wedstrijd van komend weekend, tegen hekkensluiter Hoogezand is Meijers duidelijk: “Als je volkomen terecht met 3-0 van de koploper wint, dan mag van je van Hoogezand nooit verliezen! Dat zou wel zo zonde zijn.” 


Msk-TaDe vorm van Musselkanaal zal trainer Bernd van Bolhuis hoofdbrekens bezorgen. Want ga maar na: de laatste vijf optredens in de derde klasse D leverden de groenhemden slechts drie punten op. Frank Hoving was onderdeel van de ploeg die ook veelzeggende doelcijfers realiseerde, want er werden niet minder dan zeventien treffers geïncasseerd. Volgens Hoving is er echter geen man overboord, en komt alles op zijn pootjes terecht bij de nummer zeven van de ranglijst.

Meer kwaliteit
“We hebben te maken met veel blessures, waardoor we niet in onze sterkste opstelling kunnen spelen. In de achterliggende weken was dit lastig op te vangen, maar een aantal jongens keert komende zondag weer terug!” En dan zal er een resultaat geboekt moeten worden tegen buurman Ter Apel ’96, die in degradatienood verkeert, maar Musselkanaal wel in het vizier heeft. Of Hoving bang is dat Musselkanaal ook nog in degradatienood komt? “Nee joh, dat gaat echt niet gebeuren. Wij gaan ook gewoon van Ter Apel winnen, zondag. Wij hebben namelijk een elftal dat kwalitatief beter is.”


alteveerIn de vierde klasse C is Alteveer bezig aan een opzienbarend seizoen. Eerlijk, nadat de eerste periodetitel werd gewonnen vertoonden de resultaten een iets aflopende trend, maar nog steeds staat René Meems met de geel-zwarten heel knap in de top drie. Komend weekend treed de ploeg van René Nijgh aan in Zeijen, tegen de plaatselijke trots: SVZ. Voor Meems en zijn collega-verdedigers zal het een lastige middag worden, want SVZ scoorde al 57 keer.

Goedmakertje
“Hard werken! Dat wordt opnieuw het motto voor zondag.” Toch gaat Meems niet alleen naar Zeijen om tegen te houden: “In de thuiswedstrijd verloren wij met 2-3, dus wij hebben nog iets goed te maken. Wanneer we weer bokje voor elkaar staan, dan zie ik ons wel de drie punten meenemen.” Meems, die zichzelf omschrijft als ‘topfit voor een 32-jarige’, keert terug in het elftal na een schorsing als gevolg van zijn zesde gele kaart: “Wij willen zo hoog mogelijk eindigen in de eindstand, want dat kan ons een voordeeltje opleveren in de nacompetitie. We gaan er weer voor, zondag!”


H-GDe laatste wedstrijd in onze voorbeschouwing is de kraker tussen HOC en Gieterveen. Op basis van de stand lijkt het duel in de vijfde klasse F een directe strijd om het kampioenschap, maar HOC-trainer Jans Spiegelaar ziet dat anders: “Weiteveense Boys zit ook nog op het vinkentouw. Maar uiteraard doen we bij winst uitstekende zaken!” Op basis van de vorm en sfeer van de afgelopen weken ziet de oefenmeester het duel met vertrouwen tegemoet.

In vorm, maar terughoudend
“We staan er erg goed voor. De sfeer is fantastisch en het is ‘mét en voor elkaar’ op dit moment. Dat zal ook nodig zijn, want Gieterveen is een goed voetballende ploeg, die iets recht te zetten heeft na de uitglijder van afgelopen zondag tegen Zandpol.” Hoewel HOC de ploeg in vorm lijkt, is Spiegelaar terughoudend in het doen van een voorspelling: “Wij gaan voor de punten. Maar zelfs wanneer we winnen, dan hebben we nog een flink aantal wedstrijden te winnen, voordat we ons kampioen mogen noemen. Voor zondag hoop ik in ieder geval op veel publiek!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Uitwijken van teams naar kunstgras in seizoen 2020/2021

Teams mogen indien nodig uitwijken naar kunstgras, mits verenigingen dit hebben aangegeven bij de ...

FC Kanaalstreek FIFA 22 Champions League toernooi 16 t/m 30 december

FC Kanaalstreek organiseert het FIFA 22 Champions League toernooi van 16 t/m 30 december.