Ter Apel de kansen, Musselkanaal de punten

Msk-TaHet was vanmiddag voor het publiek vooral genieten van het mooie voorjaarszonnetje, want qua voetbal was de Kanaalstreek-derby tussen Musselkanaal en FC Ter Apel ’96 niet al te best. De gasten, die de punten het hardst nodig hadden, waren voetballend wel beter en kregen de beste kansen, maar Musselkanaal toonde zich effectiever. Jordie Teuben werd uiteindelijk de matchwinner bij de groen-witten: 2-1. Hierdoor handhaven zij zich in de middenmoot, terwijl Ter Apel meer en meer naar beneden moet gaan kijken.

En zo kreeg Musselkanaal-speler Frank Hoving gelijk. Hij voorspelde namelijk eerder deze week een overwinning voor zijn ploeg, maar omdat hij vandaag te laat arriveerde op het sportpark, werd hij door trainer van Bolhuis buiten de selectie gelaten. Hij werd vervangen door Tjeerd Sikkema. Doelman Scholte-Aalbes werd vervangen door Hendrik Melgers, die vanmiddag de beste man was bij de thuisclub. Bij Ter Apel ontbrak Patrick Bults en speelde Ron Kuper, dit seizoen goed voor vijf treffers, in de verdediging.

Handige Stam
Het begin van de derby was voor de gasten. Op de matige grasmat probeerden zij de bal rond te laten gaan, wat maar mondjesmaat lukte. Musselkanaal, dat veel overtredingen nodig had om de Ter Apelers af te stoppen, kreeg de eerste mogelijkheid via Ruben Manning, die naast mikte. De bezoekers waren vooral gevaarlijk via de handige Daan Stam, die zijn directe tegenstander Bas Dokter handen vol werk bezorgde. Na 20 minuten leverde Dokter de bal zomaar in bij Stam, die vervolgens zijn schot op de lat zag belanden. In de rebound had Thijs Over nog kunnen scoren, maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal.

Koud kunstje
Ter Apel zette in deze fase de thuisploeg onder de druk en met name Jeroen Schoonbeek en Daan Stam waren een plaag voor de verdediging. Tot doelpunten leidde dit niet en uit één van de spaarzame aanvallen van Musselkanaal werd vervolgens wel gescoord. Na een lange bal van Sikkema greep doelman Brian de Jonge onvoldoende in en was het voor Gerwin Schmitz een koud kunstje om de 1-0 in het doel te schuiven. Ook na deze tegenvaller had Ter Apel het beste van het spel, maar Rick Eikens (kopbal) en Stam (schot) kwamen niet tot scoren. Op slag van rust had Jeroen Schoonbeek nog de gelijkmaker op de schoen, maar na een slimme vrije trap van Kuper stuitte de spelmaker op keeper Melgers.

msk-ta
Invaller Niek Tieben wordt kort op de huid gezeten door een Ter Apel-speler (Foto: FC Kanaalstreek)

Enig fortuin
In het eerste kwartier na rust kwam Musselkanaal wat meer in het spel voor, maar vielen er geen kansen te noteren voor beide ploegen. Wel was de goed leidende scheidsrechter Hoof na een uur spelen genoodzaakt geel te trekken voor achtereenvolgens van der Sluis en Kuper, waardoor laatstgenoemde er volgende week tegen nummer laatst DVC ’59 niet bij is. Drie minuten later kreeg Jeroen Schoonbeek weer een grote kans, maar ook deze keer was Melgers de situatie meester. Het Ter Apeler publiek zag de bui alweer hangen, veel kansen en niet winnen, totdat Ron Kuper na 80 minuten een goede actie inzette. De oud-Titaan zette goed door langs de achterlijn en met enig fortuin belandde de bal in het net: 1-1.

Verkeerde been
Met nog tien minuten te gaan zou je verwachten dat de ploeg van Henri Goeree door zou drukken, maar het was Musselkanaal dat enkele minuten later alweer op voorsprong kwam. Verdediger Jordie Teuben kreeg de bal voor zijn voeten en haalde verwoestend uit. Brian de Jonge stond op het verkeerde been en zag de bal in de verre hoek belandden: 2-1. Het geloof leek hierdoor verdwenen bij de grensbewoners en met een beetje meer precisie had Musselkanaal in de counter de score zelfs nog op kunnen voeren. Aan de andere kant leek de doorgebroken Kuper in blessuretijd nog onreglementair ten val te zijn gebracht, maar de scheidsrechter wuifde dit weg en zo bleven de drie punten in Musselkanaal.

- Banner MSK - TA

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC speelt gelijk tegen Yde de Punt

GKC speelde in het laatste bekerduel gelijk tegen Yde de Punt.

Cruciale winst voor Nieuw Buinen

Nieuw Buinen lijkt zich te hebben verzekerd van een nieuw seizoen in de eerste ...

JVV verliest van ASVB in doelpuntrijk duel

JVV weerde zich kranig, maar zag ASVB in doelpuntrijkduel zegevieren.