Valthermond moeizaam langs Amicitia VMC

logo_valthermondVanwege de gesteldheid van het Groningse hoofdveld kozen de heren trainers van Amicitia VMC en Valthermond er voor om het duel op kunstgras af te werken. Dit met het idee dat dit ten goede van het voetbal zou komen. Achteraf hadden beide ploegen de wedstrijd net zo goed op het gewone gras af kunnen werken. De geslaagde combinaties waren ook op het kunstgras een zeldzaamheid.

Scorend vermogen
De gasten uit Valthermond begonnen nog redelijk aan de wedstrijd, maar het ontbrak de ploeg aan stootkracht voorin. De ploeg heeft dit seizoen echter een groot voordeel, namelijk dat men niet van één schutter afhankelijk is. Maar liefst twaalf van de vijftien selectiespelers troffen dit seizoen al doel. Alleen de pure verdedigers Stephan de Vries, Arjan Leeuwinga en Stefan Arendsen waren nog niet trefzeker. Nu was het vrije verdediger Lars Baas die een vrije trap via de muur achter de kansloze Patrick Schoonbergen knalde.

Matchwinner Lars Baas stond ook verdedigend zijn mannetje... (foto's: Bennie Schlimbach)
Matchwinner Lars Baas stond ook verdedigend zijn mannetje… (foto’s: Bennie Schlimbach)

Ongelukkige Te Velde
Diezelfde Baas stond even later aan de andere kant van het veld zijn mannetje door een inzet van Ronald Stroobach van de lijn te halen. Demy te Velde, die niet de meest gelukkige wedstrijd uit zijn nog prille carrière speelde, raakte na een prachtige aanval de paal. Architecten van dit schaarse hoogtepunt waren Arjan Leeuwinga en Gydo Buurman. Namens de thuisploeg schoot Ronald Stroobach nog maar eens voorlangs.

Voorsprong verdedigen
Na de pauze werd het er bij Valthermond allemaal niet beter op. Balbezit bleek een lastig gegeven en het werd steeds meer een zaak van de minimale voorsprong verdedigen. Dat deden de mannen van Harris Huizingh dan ook met man en macht, al kregen de Amicitianen een aantal dotten van kansen. Zo stuitte Loran Vrielink op doelman Erwin Timmer en had Timmer het geluk van een goede doelman dat Ysbrand Nicolai slechts de paal raakte. Ook aanvoerder Tim van Dalfsen kopte nog eens rakelings naast. In de slotfase, toen de hoop op een goede afloop bij Amicitia langzaam weg ebte was daar ineens toch weer Demy te Velde. Het talent zag eerst een lob op de deklat eindigen en ook  werd de jongeling een strafschop onthouden door de verder prima leidende scheidsrechter Van Schepen.

Blijven meedoen!
“Het ging moeizaam vandaag”, erkende coach Harris Huizingh dan ook na afloop. “Teveel jongens speelden vandaag onder hun niveau en we missen dan ook met name Alwin Braakman, die wel in staat is om ons aan het voetballen te krijgen. Maar zulke wedstijden horen er ook bij, en we doen door de zege nog steeds mooi mee.”

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer verslaat Woltersum

Alteveer wist de laatste bekerwedstrijd winnend af te sluiten.

Klinkende overwinning voor Musselkanaal

OVC '21 speelde gistermiddag voor Sinterklaas en het was Musselkanaal dat dankbaar de cadeautjes ...

Geerlings bezorgt SC Stadskanaal droomstart

Het zal Jordy Geerlings nog niet vaak overkomen zijn dat hij drie keer het ...