Zwaar gehavend TEVV weet niet te stunten

TEVVTEVV heeft het niet kunnen redden tegen SVBO. Op het gemeentelijk sportpark aan de Parkstraat in Barger-Oosterveld werd het 2-0 voor de geel-zwarten. Op zichzelf geen schande voor TEVV, want SVBO mag zich op basis van het aantal verliespunten koploper van de eerste klasse F noemen. Tel daar de aanwezigheid van een flink aantal spelers bij op en alles behalve verliezen van SVBO zou een stunt zijn. Trainer Hans Kamphuis kon tegen SVBO namelijk geen beroep doen op Roan Poelstra, Maikel Kroeze, Eddie Schoenmaker, Sander Marissen, Jeremy Gall, Ronny Zwikker, Oguzhan Altun en Henk Bakker.

Kansen Wever en Schijff
Toch traden de geel-blauwen de ploeg van Rolf Veneboer dapper tegemoet. Sterker, het had in de eerste minuut al op voorsprong kunnen komen, nadat Jan Jaap Wever een vrije kans net naast schoot. Ook Frank Schijff was met een afstandsschot dichtbij de openingsgoal voor de Mondkers. Langzamerhand nam de thuisclub echter het intiatief over en was Rean Bolk dichtbij een treffer. Op het laatste moment werd het schot van SVBO’s nummer 9 nog geblokt door Faizel Slagveer. In dezelfde minuut moest TEVV-goalie Wim Kok al zijn klasse tonen om zijn doel schoon te houden. TEVV probeerde te veel met de lange bal de spitsen te bereiken, maar dat lukte nauwelijks.

Twee goals
Jan Jaap Wever kreeg dan wel voor de tweede keer een zeer goede mogelijkheid, maar ook deze inzet werd nog op het laatste moment geblokt. Toen brak de cruciale fase aan voor SVBO, hetgeen de winst voor de thuisclub zou betekenen. Na bijna een half uur spelen draaide Rean Bolk heel handig weg van zijn bewaker en schoot diagonaal in: 1-0. Kort daarna ontstond een identieke situatie, waarbij nu Patrick Eberhard verantwoordelijk was voor de afronding: 2-0 en het verschil leek gemaakt. De ploeg uit Tweede Exloërmond liet de kop niet hangen en het kwam via Jan Jaap Wever opnieuw dicht bij het doel van Lennon Ebeltjes. Vlak voor rust kon Frank Schijff de spanning terug brengen in de wedstrijd, maar in beide gevallen hield SVBO de nul.

Ebeltjes spelbreker
Na de thee probeerde SVBO het duel te controleren, hetgeen ook grotendeels lukte. Toch kwam de ploeg van Hans Kamphuis vaker voor het doel van de tegenstander als de favoriete thuisploeg. Tot twee keer toe was de hardwerkende Jan Jaap Wever dichtbij een treffer, maar telkens zat er wel een hand van doelman Ebeltjes tussen of het hoofd van een SVBO-verdediger. Ook Nick Kroeze dacht met een kopbal na een hoekschop van Roy Feiken binnen te knikken, maar met één hand plukte SVBO-doelman Lennon Ebeltjes de bal uit de hoek. De spitsen van de thuisploeg moesten het van de scherpe counters hebben en Wim Kok moest soms ver uit zijn doel komen om erger te voorkomen.  

Degradatiezone
Zo eindigde de meer spannende dan mooie wedstrijd met 2-0 eindstand in het voordeel van de Barger-Oostervelders. Rolf Veneboer zal gedacht hebben dat SVBO slechte wedstrijden ook moet winnen om voor de titel te gaan en voor TEVV-coach Hans Kamphuis is het te  hopen dat de ziekenboeg weer wat leeg zal raken bij zijn ploeg. De degradatiezone komt nu akelig dichtbij. De volgende week moet derhalve een stap worden gezet, om een langer verblijf in de eerste klasse af te dwingen. Hierbij treft TEVV concurrent Germanicus, dat op bezoek komt in Tweede Exloërmond.

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wildervank doet goede zaken met zege op SCN

Een zege voor Wildervank dat daarmee goede zaken deed voor de ranglijst.

Borger schiet er tien in tegen SETA

Borger kende geen moeite met SETA en liet dubbele cijfers noteren en is door ...

NWVV speelt gelijk tegen SVBO zaterdag

Een gelijkspel voor NWVV, dat nog een kans heeft op de volgende ronde van ...