Ontketend Nieuw Buinen zet Hoogezand opzij

Nieuw BuinenHerboren. Dat is de term die de vorm van eersteklasser Nieuw Buinen goed omschrijft. Na een uiterst moeizame eerste seizoenshelft is de ploeg van Eric Lippold aan een indrukwekkende opmars bezig. Onder een voorjaarszonnetje moest ook hekkensluiter Hoogezand eraan geloven: 0-3. Hiermee revancheerden de oranjehemden zich voor de nederlaag uit het eerste onderlinge duel.  Trainer Eric Lippold begon in dezelfde opstelling als in voorgaande wedstrijden, in de gedachte van ‘never change a winning team’.

Ballen van de doellijn
Op een moeilijk bespeelbaar veld nam Nieuw Buinen direct het initiatief. Koen Hateboer soleerde door de verdediging maar op het moment suprême vergat hij de bal naar Arnoud Bentum te spelen om zo de score te openen. Nieuw Buinen bleef dominant en kreeg ook een aantal kansen, maar met kunst en vliegwerk wist de verdediging van Hoogezand de oranjehemden van het scoren af te houden. Zo werden bijvoorbeeld drie inzetten pas op de doellijn gekeerd. Na een kwartier spelen leek het wel raak te zijn. Koen Hateboer legde de bal op een presenteerblaadje voor Arnoud Bentum, die de bal onberispelijk en keihard inschoot. Wegens vermeend buitenspel werd de treffer echter geannuleerd. Hierdoor was de ruststand 0-0.

Latere doelpuntmaker Arnoud Bentum (14) ...
Latere doelpuntmaker Arnoud Bentum (14) wacht zijn kans af… (foto: v.v. Nieuw Buinen)

Lukens breek de ban
Na rust veranderde het spelbeeld weinig: een zeer verdedigend Hoogezand begaf zich vrij massaal in de verdedigende stellingen en gokte volledig op de counter. Nieuw Buinen bleef op zoek naar een opening en kreeg ook kansen, maar steeds zat er net een been van een speler of een keeper tussen. Na een uur spelen brak Gert Lukens de ban. Hij ontving een uitstekende pass van Samad Faraouni, zette twee verdedigers van Hoogezand op het verkeerde been en plaatste de bal in de verre hoek: 0-1. Daarna kwam Hoogezand een beetje uit de loopgraven en probeerde het een beetje druk uit te oefenen, maar het kreeg in de gehele wedstrijd geen enkele opgelegde kans. Nieuw Buinen daarentegen kreeg steeds meer ruimte en het was wachten tot de wedstrijd op slot gegooid zou worden.

Pijn vergroten
Deze beslissing kwam uiteindelijk voort uit een strafschop: Koen Hateboer werd gehaakt in het strafschopgebied en kreeg een strafschop toegewezen. Hateboer zelf liet de keeper van Hoogezand vervolgens kansloos en daarmee was eigenlijk de overwinning een feit: 0-2. In de slotfase werd de pijn nog vergroot voor Hoogezand: Arnoud Bentum schoot op aangeven van Gert Lukens de 0-3 binnen. Het moge duidelijk zijn dat Nieuw Buinen aan een goede reeks bezig is en weer naar boven kan kijken. Sterker, het staat zelfs bovenaan in de strijd om de derde periode. Zondag komt het altijd lastig te bespelen Hoogeveen op bezoek in Nieuw Buinen.

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SC Stadskanaal heeft periodetitel voor het grijpen

Voor Stadskanaal stond een lastige horde op het programma in de strijd om het winnen van ...

Buinerveen incasseert half dozijn goals

In de vijfde ronde van de huidige competitie mocht Buinerveen op bezoek bij HHCombi. Beide ...

SJS klimt naar plek twee na zege op Angelslo

SJS deed goede zaken met de overwinning op Angelslo en steeg naar de tweede ...