SPW zal Bram Poelman lang moeten missen

SPWMet tien goals mag Bram Poelman zich op dit moment clubtopscorer van SPW noemen. Maar waar het voor andere spelers nog een vraagteken is waar de doelpuntenteller aan het einde van het seizoen op staat, weet Poelman al dat het bij deze tien zal blijven: in de wedstrijd tegen Gasselternijveen, net voor de winterstop, scheurde de aanvaller de voorste kruisband in zijn linkerknie: “Dat wordt opereren en zes tot negen maanden revalideren. Wanneer in dit kalenderjaar mijn eerste wedstrijdminuten nog kan maken, dan zou dat een klein wonder zijn.”

Ziekenhuis
Een fikse tegenvaller dus voor Poelman, die nog gehoopt had dat zijn blessure dermate onschuldig zou zijn, dat rust het medicijn was: “Ik voelde wel een tik in de knie, maar na een aantal dagen pijn ging het eigenlijk best goed. Ik heb nog weer geprobeerd te voetballen, maar de knie werkte op dat moment niet mee.” Pas in januari, na de eerste training van het huidige kalenderjaar besloot de SPW-er zich in het ziekenhuis te melden: “Bij de eerste training in januari ging ik direct weer door mijn knie. Een röntgenfoto gaf geen duidelijkheid, maar een MRI-scan even later wel.”

Bram Poelman, als A-junior in actie tegen Gieten A1...
Bram Poelman, als A-junior in actie tegen Gieten A1…

Opereren en revalideren
Diagnose: een scheur in de voorste kruisband van de linkerknie. En waar enkele voetballers kiezen om door middel van het trainen van de bovenbenen de functie van de voorste kruisband op te vangen, gaat Poelman direct over tot het laten uitvoeren van een operatie: Om honderd procent te herstellen te herstellen is een operatie feitelijk de enige optie. Normaal gesproken zal de operatie in april worden uitgevoerd” Een moment waarop SPW mogelijk nog strijdt om promotie naar de vierde klasse.

Terugkeer in vijfde klasse
“Dat zal een heel lastig verhaal worden. Ja, ze missen mijn goals, maar er zijn meer spelers die door blessures niet in actie komen.” Poelman denkt dat er voor zijn teamgenoten alleen nog een mogelijkheid is om te promoveren via het winnen van een periodetitel: “PJC en WEO steken boven de rest uit, maar voor de rest ontloopt het elkaar niet zo heel veel. Alleen een periodetitel kan ons redden, maar die kans is ook minimaal.” En dus zal de student Dier- en Veehouderij bij zijn rentree (onvoorziene omstandigheden daargelaten) ‘gewoon’ weer in de vijfde klasse spelen.

Hoogste prioriteit
Poelman, 19 jaar en eerstejaars senior, heeft zijn hoop gevestigd op een terugkeer in de eerste maanden van 2017. Voorafgaand aan dat moment zal de in Dronten op kamers wonende SPW-er een druk programma afwerken: “Na mijn operatie heeft revalideren de hoogste prioriteit. Daarbij is het vooral zaak dat ik begin juli volgens plan kan vertrekken naar Nieuw Zeeland, waar ik twee maanden stage ga lopen op een melkveehouderij.” Maar Poelman ziet ook in dat hij aan de andere kant van de wereld geen rust kan nemen: “Ook tijdens mijn stage zal ik bezig blijven met revalideren. En wanneer ik weer in Nederland ben, zal ik mij maximaal inzetten om zo snel mogelijk terug te keren bij SPW!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sander Zikken: “De vierde klasse is binnen bereik!”

Sander Zikken speelde in het verleden met het tweede elftal van WKE in de ...

Terug in de tijd: Jelle Siekman gaat vol vertrouwen achter de bal staan

Met nog zeven minuten op de klok moet Jelle Siekman een strafschop zien binnen ...

Gerben Sieders: “FDS is gelijk een mooie testcase voor SJS.”

Gerben Sieders zag dat SJS een goede voorbereiding afwerkte, maar is benieuwd waar zijn ...