Alteveer blijft in het spoor van koplopers

alteveerAlteveer heeft in de thuiswedstrijd tegen Eenrum wederom de drie punten binnengehaald. In een wedstrijd waarin Alteveer heer en meester was stokte de teller bij slechts twee goals. Door deze winstpartij blijven de geel-zwarten in het spoor van koploper HFC ’15, dat met ruime cijfers (7-1) van laagvlieger Meeden won. Ook prettig voor de mannen van René Nijgh is dat men met een gerust hart de derby tegen Pekelder Boys tegemoet kan treden, volgende week zondag.

Onzorgvuldiger
Alteveer startte voortvarend en zette de gasten uit Eenrum meteen met de rug tegen de muur. Dit resulteerde in de eerste tien minuten al in drie grote kansen voor de thuisploeg. Bryan Schenkel zag een inzet op de lat belanden en wist even later na een mooie actie het net ook niet te vinden. Een kopbal van Ray den Boef werd door de doelman van Eenrum knap gered. Na een klein half uur kwam Alteveer verdiend op voorsprong. Roy de Wijk benutte gedecideerd een toegekende strafschop. Alteveer werd het laatste gedeelte steeds onzorgvuldiger wat resulteerde in een 1-0 ruststand.

Razendsnelle treffer
De tweede helft startte Alteveer furieus. Na slechts 21 seconden zette Can Altunay de 2-0 op de borden. Eenrum wist hier in de gehele wedstrijd helemaal niets tegenover te zetten. Alteveer hoefde zich nauwelijks in te spannen, maar creëerde desondanks toch een aantal grote kansen. Den Boef, Sedda en de Wijk hadden het vizier echter niet op scherp staan. Alteveer had deze middag een monsterscore neer kunnen zetten, maar de vele kansen waren niet aan Alteveer besteed. Positief punt is dat Alteveer geen enkele kans heeft weggegeven en dus wederom drie punten kan bijschrijven.