Borger op karakter langs Vitesse ’63

borgerOp de knollentuin van Vitesse ’63 heeft Borger drie hele belangrijke punten binnen weten te slepen. In een draak van een wedstrijd trok Borger, net als in de thuiswedstrijd, in de slotfase aan het laatste eind. Daarmee bleef Vitesse gedesillusioneerd  achter en lijkt degradatie steeds dichterbij te komen, terwijl Borger juist wat verder afstand nam van de gevarenzone.

Weinig kansen
Vitesse ’63 bevond zich voor aanvang van de wedstrijd in de gevarenzone en kon de punten goed gebruiken, terwijl Borger zich ook nog niet helemaal veilig mag wanen. Na twee verloren wedstrijden werd het ook wel eens tijd dat er drie punten richting Borger gingen.
De sportvelden zijn de laatste weken dramatisch en ook in Koekange bleek het niet al te best. Het bleek een behoorlijk stuiterveld, waardoor het alleen maar lange halen, gauw thuis voetbal werd deze middag. Dus was het zaak om de lange bal te winnen en anders de tweede bal en dit pikte Vitesse in de eerste helft wat beter op dan Borger. Kansen waren dan ook spaarzaam deze middag, maar uit de eerste de beste kans was het wel raak voor de thuisploeg: 1-0.

Eén van de breekpunten: Stefan Viel stopt een strafschop... (foto's: Alle Oldenbeuving)
Eén van de breekpunten: Stefan Viel stopt een strafschop… (foto’s: Alle Oldenbeuving)

Penalty-killer Viel
Ruben Keizer stond vogelvrij en kon rustig de bal langs doelman Stefan Viel schuiven. Eén van de voorwaartsen van Vitesse kreeg nog een behoorlijke kans, maar zijn schot ging voorlangs. Zoals gezegd viel er weinig te genieten en pas na een klein half uur spelen kreeg Borger de enige kans van de eerste helft. Uit een verre inworp van Wiljan Vos had Diederik Oosterwijk een behoorlijke schietkans, maar zijn poging ging voorlangs. Na iets meer dan een half uur spelen was er voor Vitesse nog de uitgelezen mogelijkheid om op 2-0 te komen, nadat de thuisploeg een strafschop kreeg toebedeeld. Dieter Kroek nam het buitenkansje echter niet aan en moest toezien dat doelman Viel zijn strafschop met een prima reflex tot corner verwerkte. Beide ploegen gingen dan ook met een 1-0 tussenstand rusten.

Gelijkmaker Kenter
Na rust was het zaak voor Borger om vaker de lange bal te winnen en meer tweede ballen te pakken om zo nog tot een goed resultaat te komen. Dit lukte ook beter en langzamerhand kreeg Borger meer grip op het duel al bleven grote kansen nog uit. Het gevaarlijkste wapenfeit van Vitesse in deze tweede helft bleek een harde pegel van Alfred Pekel, die net over de deklat suisde. De groenhemden voelden dat er wat meer inzat en langzamerhand zat de gelijkmaker er wel een keer aan te komen en die kwam er dan ook in de zeventigste minuut. Wellicht dat er een luchtje van buitenspel aan zat, maar Erik Joling kon de bal breed leggen op de geheel vrijstaande Luuk Kenter, die het leder in het dak van het doel schoot.

Matchwinner Kenter
Een paar minuten later werd het leed nog groter voor de thuisploeg, toen Pekel met rood mocht vertrekken wegens commentaar op de scheidsrechter. Dat was het sein voor Borger om verder door te drukken en alsnog de volle buit mee naar huis te nemen. De thuisploeg piepte en kraakte en ondanks een groot aantal corners kon Borger niet tot scoren komen. Maar net als in de thuiswedstrijd lukte het Borger om alsnog in de slotfase de winnende treffer te produceren. Opnieuw was het Kenter, die op aangeven van Albert Stevens, de bal in het dak van het doel schoot. De tijd die daarna nog volgde was voor de thuisploeg niet meer voldoende om de overwinning van Borger nog in gevaar te brengen.