Gelegenheidsaanvaller Kuiper bezorgt SPW een punt

SPWNa de zeperd van vorige week tegen PJC wilden de spelers van SPW zich vandaag revancheren. Slachtoffer van deze dadendrang zou Oldambster Boys moeten worden. Ondanks dat het veld in dramatische staat was én de lijnen niet zichtbaar waren, besloot de arbiter van dienst dat er toch afgetrapt kon worden. Dat SPW zich wou revancheren voor de afgelopen wedstrijd was niet duidelijk na het eerste fluitsignaal. Uiteindelijk revancheerden de Knoalsters zich selchts gedeeltelijk.

In de kruising
Al na twee minuten was het raak voor de thuisploeg: een vrije trap werd vanaf links voor het doel geslingerd en bij de tweede paal ingekopt door een verdediger van Oldambster Boys. Nu was het tijd voor SPW om de rug te rechten en er vol voor te gaan. Na iets meer dan een half uur spelen kregen de blauwhemden loon naar werken. Een lange bal van keeper De Jonge werd opgepikt door een speler van Oldambster Boys, maar door laconiek verdedigen kon Davey Kloen hem de bal ontfutselen. Wat volgde was een voorzet die vervolgens bij de tweede paal vol in de kruising gejaagd werd door Kinwa Tam: 1-1 en rust.

Lange halen
Waar SPW de tweede helft nog enigszins probeerde te voetballen op het slechte veld, was het de thuisploeg die alle ballen blind naar voren schoot, in de hoop dat één van de snelle aanvallers er wat mee uit kon richten. Na iets meer dan een uur spelen werd het hanteren van de lange bal beloond. Het werd het 2-1 door bijna een exacte kopie van de openingstreffer. De bal werd uit een vrije trap weer voor de pot gegooid en weer was het dezelfde verdediger van Oldambster Boys die hem raak kopte. Hierna ging SPW vol op de aanval en kon de thuisploeg niets anders doen dan verdedigen.

Punt dankzij Kuiper
Slecht nieuws was er in de zeventigste minuut voor Harold Dol. De verdediger verzwikte in een duel zijn enkel en moest vervangen worden. Hiermee stroomt de ziekenboeg van de Knoalsters, die al fors bezet is, steeds voller. De laatste tien minuten werd verdediger Evert Kuiper weer als extra aanvaller gebruikt en opnieuw stelde Kuiper niet teleur. Vijf minuten voor het einde van de speeltijd kreeg Kuiper de bal aangespeeld op zo’n dertig meter van het doel, de gelegenheidsaanvaller bedacht zich niet en schoot de bal hard tegen de touwen: 2-2. Hierna werden beide ploegen niet meer gevaarlijk en keerde SPW met een toch wel teleurgesteld gevoel huiswaarts.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rampzalige middag voor TEVV

TEVV hoeft zich na de 7-0 nederlaag in Leeuwarden tegen LAC Frisia 1883 geen ...

SETA maatje kleiner dan WVV

SETA heeft, na een ruime nederlaag tegen Nieuw Balinge, ook niet weten te stunten ...

FOTO’S: Musselkanaal verslaat eeuwige rivaal

De rivaliteit tussen Musselkanaal en SC Stadskanaal gaat decennia terug. In de afgelopen seizoen ...