Ronald Bulthuis: Blik op de Eredivisie

Ajax lijkt op weg naar de titel
Eindelijk was het dan zover, de wedstrijd waar iedereen op zat te wachten: PSV-Ajax. De kampioenswedstrijd, de topper, de kraker, de wedstrijd die wel eens beslissend kon zijn voor de beslissing om het kampioenschap. Allemaal termen die de afgelopen week voorbij kwamen in aanloop naar deze wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. De spanningsboog naar deze wedstrijd was zo enorm dat het dus wel een enorm spektakelstuk moest gaan worden.  

Zo groot als die spanningsboog was voorafgaand aan deze topper, zo klein was die gedurende deze wedstrijd. Ajax profiteerde al vlot van het slapende duo Bruma en Moreno, die Milik ongehinderd lieten inkoppen. Onvoorstelbaar dat je binnen een paar minuten al een doelpunt tegen hebt, want dan begin je gewoon niet scherp aan een wedstrijd. PSV liep zich daarna een helft stuk op de groene muur van Amsterdam. Het was overal net niet voor de thuisploeg, die van geluk mocht spreken dat het zelfs niet al 0-2 of wellicht 0-3 stond doordat Milik niet zo scherp bleek als in de eerste minuten van het duel.

Ondanks de goede bedoelingen van PSV voor de tweede helft bleek de pijp al vlot leeg te zijn. De tweede helft werd dan ook een rommelig potje voetbal. Voor Ajax was het dan ook een koud kunstje om overeind te blijven en de 0-2 van El Ghazi was dan ook een logisch gevolg. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Ajax dat deze zondag in Eindhoven gewoon beter voor de dag kwam dan PSV. Zo bleek maar weer eens dat een Europese week bijna altijd wel punten kost. AZ, dat er ook altijd een handje van heeft zal het ongetwijfeld kunnen beamen.

Droomrentree
Datzelfde AZ had wel een groot aandeel in de leukste wedstrijd van de week. De wedstrijd tegen Twente had alles wat juist de topper tussen PSV en Ajax ontbeerde. Aanvallend voetbal van twee teams die de hele wedstrijd vol voor de winst gingen, twee rode kaarten, prachtige goals en als klap op de vuurpijl de onvoorstelbare rentree van Stefan Thesker. Bij de Duitse verdediger was een tumor geconstateerd, waaraan hij onmiddellijk geopereerd moest worden. Na de operatie, die in februari plaatsvond, maakte hij zondag voor het eerst weer zijn opwachting als invaller. Thesker kopte eerst Twente op 1-1 en kopte nogmaals raak in blessuretijd (2-2) om daarmee zijn ploeg een punt te bezorgen. Voor hemzelf en ook voor de mensen om hem heen zal het echter als een prachtige overwinning gevoeld hebben.

Degradatiekraker
Waar je altijd een topper hebt, daar heb je vaak ook een degradatiekraker. Deze speelronde was de topper aan de beurt, terwijl de volgende ronde dus de degradatiekraker zal plaatsvinden. Cambuur en de Graafschap verloren allebei dit weekeinde en dus is het verschil nog altijd 1 punt in het voordeel van de Superboeren. Op 2 april is het De Graafschap-Cambuur, waarbij deze wedstrijd wellicht beslissend kan zijn voor rechtstreekse degradatie.  Normaal gesproken een niet al te spectaculaire wedstrijd dus laten we maar hopen dat de spanningsboog voor deze wedstrijd niet al te groot wordt.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Arie Weits: “Roelof Harders, stille, maar o zo belangrijke kracht”

Je hebt ze binnen iedere vereniging. De stille krachten die nooit op de voorgrond ...

Jordi Nijgh: “Heimwee naar Stef Wever”

Slechts acht jaartjes jong was ik, maar voor mij is het een dierbare herinnering ...

René Nijgh: “Niet meer doen, Hans!”

Afgelopen week zag ik onderstaand filmpje voorbij komen op het internet. Op het filmpje nodigt ...