Stadskanaal doet goede zaken tegen Zwartemeer

stadskanaal_JPGStadskanaal trad op het eigen sportpark aan tegen Zwartemeer. De geel-zwarten waren in theorie de enigen die koploper Raptim nog van het kampioenschap af konden houden. Deze ambities kunnen na een middag Stadskanaal ook in de ijskast. De thuisploeg deed met de 2-0 overwinning wel goede zaken: de tweede plaats in de eindstand is nog steeds haalbaar. Stadskanaal begon met Yordi Saman in de basis voor de geschorste Jeffrey Bakker en dit bleek een prima keus, wat er ging veel dreiging uit van de linkerspits.

Doeltreffende Saman
Zwartemeer had verder weinig in te brengen in de wedstrijd. Een paar kleine uitbraken werden makkelijk weggewerkt door het solide opererende duo Ron Lohuis/Denny Feiken. Het wachten was op de goal van Stadskanaal. De buitenspelers waren dreigend en ook spits Bidjoy Ramcharan won menig kopduel. Na iets meer dan twintig minuten maakte Stadskanaal uiteindelijk de openingstreffer. Een bal richting de keeper werd door Saman prachtig binnen gekopt en dus kon de 1-0 worden bijgeschreven.

De openingstreffer van Yordi Saman (11) wordt gevierd... (foto's: Stoffer Bakker)
De openingstreffer van Yordi Saman (11) wordt gevierd… (foto’s: Stoffer Bakker)

Rode kaart
Na de thee was het wedstrijdbeeld niet echt veel anders. Stadskanaal bleef zijn eigen spel spelen en Zwartemeer deed hetzelfde. In het laatste geval was het niet meer dan tegenhouden en hopen op een uitbraak. De spelers uit Klazienaveen vielen vooral op met hun slidings, die in sommige gevallen rijp waren voor een gele kaart. Een kwartier na rust kon de scheidsrechter hier ook echt niet meer om heen en trok gelijk de rode kaart voor de linksback van Zwartemeer na een forse overtreding op Erik Kok. Toch kon Stadskanaal de man meer situatie niet echt uitspelen. Het elftal stond goed, en had niks te vrezen, maar toch werden er te weinig kansen gecreëerd.

Debuut Herder
De backs van Zwartemeer hadden hun directe tegenstanders redelijk onder controle, waardoor Ramacharan te weinig in het spel betrokken werd. Ramacharan won wel veel kopduels die dan bij  Martijn van der Goot en de goed spelende Hidde-Jan Hidding uitkwamen. Een paar kleine kansen van Vos en Ramcharan werden echter afgevlagd voor buitenspel. Twintig minuten voor tijd werd Saman vervangen door de topscorer van het tweede elftal, Kevin Herder, die zijn debuut maakte.De paar spaarzame balcontacten die hij kreeg kregen een goed vervolg en hij was aanwezig in het veld. Op een gegeven moment leek hij aan de rechterkant te worden weggestuurd om richting de goal te lopen. Deze actie werd echter onterecht afgestraft voor buitenspel.

Beslissing door Kok
Even later kwam ook A-junior Marco Boskers in het veld voor de moegestreden Rodney Romney. Het wachten was nog steeds op de 2-0 en na 82 minuten spelen viel deze uiteindelijk ook. Martijn  van der Goot werd onderuit geschopt en vanuit deze vrije trap kopte Erik Kok raak. Hiermee was de wedstrijd beslist en was het wachten op het laatste fluitsignaal. Zwartemeer had nog één uitbraak, maar deze werd prima gepareerd door keeper Royce Geerlings. Voor een (vervangende) periode waren dit belangrijke punten voor Stadskanaal. Voor de blauwhemden wacht volgende week zaterdag een lastige wedstrijd in en tegen Gieten.

Denny Feiken: niet te verslaan in de lucht...
Denny Feiken: niet te verslaan in de lucht…

- Banner SC Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SV Mussel doet zichzelf te kort

Op sportpark de Slenk in Mussel is het vlaggenschip van de plaatselijke voetbalvereniging er ...

Gieterveen wint derby van Gasselternijveen

Gieterveen won de derby van Gasselternijveen en bewees zich daarmee een goede dienst in ...

Buinerveen plaatst zich knap voor volgende bekerronde

Buinerveen leverde een knappe prestatie door alle poulewedstrijden te winnen en door te gaan ...