Westerwolde moet meerdere erkennen in BATO

westerwoldeIn misschien wel één van haar slechtste wedstrijden van dit seizoen ging Westerwolde in Winschoten ten onder tegen een collectief sterk BATO. De in de tiende minuut opgelopen achterstand kon door het team uit Vlagtwedde niet meer worden omgebogen en de zesde seizoensnederlaag was een feit: de 3-1 winst voor de Winschoter ploeg was qua veldverhouding misschien enigszins geflatteerd, maar qua inzet en agressiviteit volledig verdiend.

Dubbele achterstand
Al na tien minuten spelen liep Westerwolde dus achter de feiten aan. Een niet al te hard schot van Rick van den Bosch van BATO werd nog van richting veranderd, waardoor keeper Hebers van Westerwolde kansloos was. Het spel golfde daarna op en neer, maar beide teams wisten zich geen reële kansen te creëren. Westerwolde probeerde met een aantal afstandsschoten nog voor gevaar te zorgen, maar de precisie hierbij ontbrak. Kort voor rust nam Mathias de Wit een door Hebers weggestompte bal op de slof en met een fraaie boog verdween de bal over de keeper en de verdedigers van Westerwolde in het doel: 2-0.

Vrije trap Kuiper
In blessuretijd van de eerste helft kreeg Westerwolde iets buiten het strafschopgebied nog een vrije trap te nemen. Ferdy Kuiper mikte de bal precies in de rechterbovenhoek, maar via de handen van de attente keeper van BATO en de lat verdween de bal over de achterlijn. Na precies tweeënvijftig minuten spelen in de eerste helft floot arbiter Koops uit Siddeburen daarna voor het rustsignaal.

Ferdi Kuiper, hier in duel, was dicht bij een treffer... (foto: Bé Eelsing)
Ferdy Kuiper, hier in duel, was dicht bij een treffer… (foto: Bé Eelsing)

Omzettingen
In de tweede helft probeerde Westerwolde middels enige omzettingen meer grip op de wedstrijd te krijgen. Ferdy Kuiper zakte naar de laatste linie en Martin Boer nam de plaats van Thorben Hulsman in. Een en ander leidde tot een nog aanvallender Westerwolde, maar de ploeg had de hulp nodig van een verdediger van BATO om de aansluitingstreffer te maken. Met de hand sloeg deze verdediger een voorzet van de linkerkant uit de doelmond, hetgeen een rode kaart en een strafschop tot gevolg had.

Aansluitingstreffer Heidekamp
Aanvoerder Arjen Heidekamp belastte zich andermaal met de penalty en ook nu schoot hij de bal feilloos binnen. Uit alle macht probeerde Westerwolde de gelijkmaker tot stand te brengen. Echter, een vlijmscherpe counter van BATO gooide de wedstrijd in het slot. De uit een vrije trap weggestuurde Nicky de Haan rondde alleen voor Hebers beheerst af. In de resterende tien minuten was Westerwolde niet meer bij machte nog dichter bij te komen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA te sterk voor De Treffer ’16

Voor zowel SETA als De Treffer ’16 was het de tweede oefenwedstrijd van het ...

Fotoverslag: Titan onderuit tegen WKE ’16

Titan voerde de druk op koploper WKE '16 de afgelopen weken flink op. In ...