Kostbare overwinning voor Ter Apel ’96

Ter Apel '96Na een serie van drie verloren wedstrijden stond FC Ter Apel ’96 een cruciale wedstrijd te wachten tegen rode lantaarndrager DVC ’59. Ter Apel moest de wedstrijd opnieuw met een gewijzigde opstelling starten door een schorsing van Ron Kuper en een naar het zich laat aanzien ernstige blessure van Thijs Over. Daar tegenover stond wel de terugkeer van Roy Hooiveld, die juist weer terugkeerde van een schorsing. Uiteindelijk trok FC Ter Apel ’96 in een wedstrijd met twee gezichten aan het langste eind.

Achterwaartse beweging
Net als in de laatste wedstrijden begon Ter Apel goed aan de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd werd het aluminium boven het DVC’59-doel geteisterd door een mooi schot van Daan Stam. Ook hierna bleef Ter Apel de beter voetballende ploeg. DVC liet zich ver inzakken en liet de Ter Apelers het spel maken. Na ongeveer twintig minuten spelen kwam Ter Apel op voorsprong uit een corner. Deze corner werd scherp voor het doel getrapt door Stephan de Groot.  De mee naar voren gelopen Jordy Veninga besloot de bal vanaf de penaltystip in een achterwaartse beweging met zijn hak richting het doel te bewegen. Dit bleek een goede beslissing want de bal verdween met een mooie boog in het doel: 1-0.

Afgekeurde goal
Na dit doelpunt leek DVC’59 snel weer op gelijke hoogte te komen. DVC’59-aanvoerder Mink kwam alleen voor doelman De Jonge, die de inzet via zijn voet bij een andere DVC’59-speler terecht zag komen. Deze had geen enkele moeite de bal in het doel te werken. Ter Apel-grensrechter Rosing had echter waargenomen dat deze speler zich in een buitenspelpositie bevond. Na overleg met zijn assistent besloot, de overigens goede leidende, scheidsrechter het doelpunt dan ook af te keuren.

Van de lijn
Kort hierna moest Stephan de Groot zich laten vervangen en was het opnieuw de 15-jarige Arjan Heeres die in het veld werd gebracht. Ook vorige week tegen Musselkanaal kon de B-junior een groot gedeelte van de wedstrijd meespelen na de blessure van Thijs Over. Na iets meer dan half uur spelen wist Ter Apel haar voorsprong uit te breiden. Een mooi opgebouwde aanval over de rechterflank werd door Jeroen Schoonbeek strak voor het doel gegeven waar Roy Hooiveld bij de tweede paal de bal eenvoudig kon binnenwerken: 0-2. Voor de rust was Ter Apel middels Dennis Stuurwold twee keer dichtbij een doelpunt. Een bekeken kopbal kon echter door een verdediger van de lijn worden gehaald en in een één-op-één situatie bleek doelman Tubben de sterkste.

Verkeerd ingeschat
Waar Ter Apel in de eerste helft controle over de wedstrijd had was dit in de tweede helft volledig verdwenen. Het eerste kwartier was er nog niet veel aan de hand maar nadat aanvoerder Roy Hooiveld zich ook met een blessure moest laten vervangen, kreeg DVC’59 meer en meer het overwicht over de wedstrijd. Eerst waren er nog enkele mogelijkheden uit spelhervattingen welke door de Jonge konden worden verwerkt maar na ongeveer zeventig minuten spelen wist DVC’59 dan toch te scoren. Een hoge bal werd in de verdediging van Ter Apel verkeerd ingeschat waarna het voor de DVC’59-spits geheel vrijstaand een koud kunstje was om te scoren: 2-1. Zonder tot echt grote kansen te komen was het DVC’59 dat de resterende wedstrijd de meest dreigende ploeg was. Ter Apel wist deze fase echter zonder kleerscheuren door te komen en zo kon het na zo’n 95 minuten voetbal de overwinning vieren.Ofichem