logo_valthermondKomend weekend komt Valthermond twee keer in actie, tegen ZNC en Actief: ploegen die op respectabele afstand staan van de Mondkers. Dat is echter geen garantie voor succes. Tegen Dalen, aan de onderkant van de brede middenmoot bivakkerend, hield Valthermond uiteindelijk één punt over. Toch kon iedereen daar na afloop prima mee leven. Tekenend voor het evenwicht was het feit dat de 1-1 eindstand tot stand kwam door twee benutte strafschoppen. 

Handvol kansen
Niet dat er nu direct goed gevoetbald werd op sportpark De Meent, maar het spel golfde wel op en neer. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Theo Gennissen combineerde met Dion van der Laan, maar het schot van de aanvoerder was een prooi voor doelman Rick Braam. Diezelfde Dion van der Laan mikte na een pass van Stephan de Vries voorlangs het domein van Braam. De beste Mondker kans kwam op naam van Jesper de Graaf. De jongeling speelde na een pass van Alwin Braakman de bal echter te ver voor zich uit waardoor hij te dicht op Braam kwam en naast mikte. Voor Dalen schoot Stefan Balstra van zo’n dertig meter net naast en Valthermond Goalie Erwin Timmer ranselde knap een vrije trap van Tijmen Venhorst uit de hoek.  Gert-Jan Reinders kopte nog een vrije trap rakelings naast.

Terechte strafschop
De thee viel bij Dalen net even wat beter dan bij de thuisploeg en gestaag bouwden de roodhemden aan een klein overwicht. Valthermond had nog geluk dat Hilko Koster op het moment van uithalen gehinderd werd door een polletje, maar het was uitstel van executie. Koster verschalkte Lars Baas met een prima actie en werd vervolgens binnen de beruchte lijnen door de verdediger aangetikt. Terecht wees scheidsrechter Van Delden naar de stip. Martijn Heerkes liet Timmer kansloos.

Valthermond op jacht naar de winst na de gelijkmaker van Theo Gennissen... (foto: Bennie Schlimbach)
Valthermond op jacht naar de winst na de gelijkmaker van Theo Gennissen… (foto: Bennie Schlimbach)

Terechte strafschop
Valthermond rechtte de rug en knokte zich terug in de wedstrijd. Een bevlieging van Demy te Velde bracht de gelijkmaker. Op de voor hem bekende wijze slalomde de aanvaller door het Daler strafschopgebied waarna hij door Jesper Kroesen onderuit werd gekegeld. Opnieuw deed scheidsrechter Van Delden wat hij moest doen, namelijk naar de stip wijzen. Theo Gennissen faalde niet: 1-1. In de slotfase kon het beide kanten op. Zo kopte Gydo Buurman een voorzet van Stefan Arendsen over en strandde Gennissen weer op doelman Braam.
De mooiste actie kwam op naam van de beste speler van het veld, Tymen Venhorst. Rand zestien controleerde de Daler middenvelder de bal met de borst, om vervolgens in een keer met een volley uit te halen. Tot opluchting van Valthermond verdween de bal naast de goal van Erwin Timmer. Hoewel de actie een doelpunt verdiende, was het gezien het spelbeeld gerechtigheid.

Verschil van inzicht
Dat publiek en trainers soms compleet anders naar een wedstrijd kijken bleek na afloop. Waar zowel het Valthermond als Daler kamp aangaf een leuke wedstrijd te hebben gezien was de Mondker technische staf ontevreden: “Wij hebben geen moment goed gevoetbald”, mopperde Harris Huizingh. “Wij hadden het moeilijk met de stugge dekking van Dalen en ook fysiek legden wij het af. Ik vond het maar rommelig.”Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal wint oefenduel van Peize

SC Stadskanaal speelde gistermiddag een oefenduel tegen mede-tweedeklasser Peize, nummer elf in 2J. Trainer ...

Titan op valreep langs Weerdinge

Titan draaide een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning, al kwam deze pas ...

Terug in de tijd: Gasselternijveen de sterkste in burentwist met Gieterveen

Gasselternijveen won de burenderby van Gieterveen en deelde zo de eerste tik van het ...