Topscorer Jan Jaap Wever (TEVV): “Ik wil mijn seizoensrecord evenaren!”

TEVVTEVV wist na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens te winnen. In eigen huis werd concurrent Germanicus op een 3-1 nederlaag getrakteerd, waarmee directe degradatie zo goed als zeker lijkt afgewend. Spits Jan Jaap Wever had een groot aandeel in de overwinning van zijn ploeg door tweemaal doel te treffen. De 24-jarige aanvaller kent tot nu toe een goed seizoen en schoot al vijftien keer raak voor de club uit Tweede Exloërmond. Wever ziet het slot van de competitie met vertrouwen tegemoet en denkt dat TEVV zich moet kunnen handhaven in de eerste klasse.

Door Ronald Bulthuis

Jan Jaap, na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens winst voor TEVV. Hoe belangrijk was deze overwinning op Germanicus?
“Dit was een behoorlijk cruciale overwinning, waardoor we directe degradatie nu wel zo goed als zeker ontlopen. De kansen om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen zien er nu ook beter voor ons uit. Persoonlijk denk ik dat het voor Germanicus en Hoogezand een heel lastig verhaal gaat worden.”

Wever had in de belangrijke overwinning op Germanicus een groot aandeel met twee treffers en tilde daarmee zijn seizoenstotaal naar vijftien treffers. Het lijkt er dan ook enigszins op dat TEVV afhankelijk is van de spits, al denkt de goaltjesdief daar zelf toch anders over:
“Als spits is het altijd fijn om belangrijk te kunnen zijn en veel doelpunten te maken. Het is echter niet zo dat het elftal alleen van mij afhankelijk is, want ook andere spelers kunnen een doelpunt maken. Zeker ook nu Henk Bakker tussentijds is overgekomen van WKE.”

De aanvaller is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen bij TEVV, nadat hij daarvoor vier seizoenen voor VV Emmen uit kwam. Met beide clubs speelde hij eerste klasse en Wever denkt dan ook dat dit ongeveer zijn plafond is:
“Ik vind de eerste klasse een heel leuk niveau en ik heb niet echt de illusie dat ik een (veel) hoger niveau aan kan. Het belangrijkste is dat ik eindelijk weer een heel seizoen topfit ben en dat ik daar zoveel mogelijk van probeer te genieten. Voor de rest zie ik wel wat er op mijn pad komt.”

jj-wever
Jan Jaap Wever juicht nadat hij TEVV op 1-0 heeft gezet (Foto: Facebook)

TEVV heeft zelf in de afgelopen jaren flinke stappen gemaakt en is van de vijfde naar de eerste klasse gegaan. Is dit het maximaal haalbare voor de club en is het realistisch dat TEVV de komende jaren op dit niveau zal blijven acteren?
“Het is heel knap van TEVV dat het nu op het niveau van de eerste klasse voetbalt. Vorig seizoen promoveerden we toch wel enigszins onverwachts. Het zal dit seizoen dan ook nog een flink karwei worden om erin te blijven. Als je het mij vraagt is dit eerst wel het maximaal haalbare voor de club. De club zal nu vooral in allerlei randzaken stappen moeten gaan zetten.”

Komende zaterdag wacht TEVV opnieuw een cruciale wedstrijd. Dan is Bergum de tegenstander dat vijf punten minder heeft, maar ook twee wedstrijden minder speelde.  Hoe belangrijk is dit treffen voor de strijd om nacompetitie?
“Ik vind dat we zaterdag gewoon moeten winnen en ook thuis hebben we ze al weten te verslaan. Als we deze wedstrijd weten te winnen zetten we weer een grote stap richting handhaving.  Bij winst moeten we alleen nog bang zijn voor plaats elf, maar er bestaat ook nog een goede kans dat we zevende kunnen worden.”

Het lijkt er dan ook op dat Wever voldoende vertrouwen erin heeft dat TEVV zich dit seizoen zal gaan handhaven:
“We hebben een tijdje na de winterstop gesukkeld met een aantal blessures en schorsingen, waardoor we in de personele problemen zijn gekomen. Dat is echter nu niet meer aan de orde en we hebben nu weer een volwaardige selectie voor elke wedstrijd. Ons programma biedt voldoende perspectief om nog genoeg punten te pakken en daarnaast beschikt onze selectie over genoeg kwaliteit om erin te blijven.”

Wever ziet dan ook nog wel een paar mooie uitdagingen in het verschiet liggen voor het slotstuk van de competitie en ziet handhaving als belangrijkste prioriteit.
“Ik vind het seizoen geslaagd als TEVV erin blijft, dat is het allerbelangrijkste voor mij. Mocht ik topscorer worden van de competitie dan is dat een leuke bijkomstigheid. Helaas moet ik zelf nog wel twee wedstrijden verstek laten gaan doordat ik nog op vakantie ga wegens het 5-jarige huwelijk van mijn moeder. Toch hoop ik nog minimaal één doelpunt te maken om mijn seizoensrecord te evenaren,  want dat wil ik wel heel graag bereiken.”

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal verliest in doelpuntenspektakel van WKE ’16

WKE en Stadskanaal maakten er zondag een doelpuntenfestijn van. De Emmenaren trokken mede door ...

Overzicht zaterdag 5e klasse F: Top-3 maakt geen fout

Het blijft spannend bovenin de zaterdag 5e klasse F. De top-3 maakte geen fouten.

Onstwedder Boys speelt gelijk bij Westerlee

Onstwedder Boys heeft zichzelf zaterdagmiddag tekort gedaan door met 2-2 gelijk te spelen op ...