Bas Alting (Gieten) vreest Stadskanaal niet: “Wij staan niet zomaar vierde!”

v.v. GietenGieten presteert dit seizoen boven verwachting goed. De Drenten beleefden een uitstekende eerste seizoenshelft en staan momenteel keurig in de top vijf van de derde klasse D. Echter gaat het de laatste weken iets stroever bij de rood-witten en liet men punten liggen tegen de concurrenten Raptim en Zwartemeer. Afgelopen zondag werd er zelfs met 7-2 verloren van middenmoter HODO en is het nu hoog tijd de draad weer op te pakken, te beginnen aanstaande zaterdag in de Kanaalstreek-derby tegen Stadskanaal. Bas Alting weet wat Gieten te doen staat: “Wie de drie punten pakt doet goede zaken voor de tweede plaats.”

Niet goed genoeg
De ruime nederlaag op bezoek in Hollandscheveld zal ongetwijfeld hard aangekomen zijn in Gieten. Het enige positieve van de middag was dat Zwartemeer ook verloor in Stadskanaal, waardoor het gat met de geel-zwarten met vier punten nog te overzien is. Het verlies hebben de Gietenaren aan zichzelf te wijten, zegt Alting: “We hebben als team gewoon niet onze taken uitgevoerd. We verloren de duels en waren overal een stap te laat. Dan loop je al gauw tegen een nederlaag aan in de derde klasse. Daarnaast stonden we bij rust ook al met 4-1 achter en was het geloof en de concentratie verdwenen. We probeerden het wel, maar het was simpelweg niet goed genoeg.”

Absolute bonus
De 24-jarige Alting speelt zijn hele leven al bij Gieten, op een uitstapje naar de buren in Eext na. In het seizoen 2011/2012 scoorde hij zeven keer voor de Eexter Ossen, maar keerde hij een seizoen later alweer terug bij Gieten, dat destijds uitkwam in de vijfde klasse. Vervolgens mocht de middenvelder in drie jaar tijd twee keer een promotie vieren en nu spelen de Gieter Heertjes weer op het niveau waar ze thuishoren. Mede door de doelpunten van topscorer Jeroen Buurke presteert de ploeg van Jouke Jan Meertens momenteel boven verwachting, maar nogmaals promoveren is in de ogen van Alting iets teveel van het goede: “We hebben nog wel kans op een periode en dat zou een absolute bonus zijn dit seizoen. Een plek in de top vijf is onze doelstelling en wat mij betreft ook een topprestatie, maar als we een periode kunnen overnemen is dat natuurlijk mooi meegenomen!”

Bas Alting (links) in actie tegen Musselkanaal
Bas Alting (links) in actie tegen Musselkanaal (Foto: FC Kanaalstreek)

Positieve dingen
Naast de doelpunten van Buurke is ook trainer Jouke Jan Meertens één van de geheimen achter het succes van Gieten. De oud-spits staat voor het tweede seizoen aan het roer op sportpark ‘de Goorns’ en promoveerde gelijk in zijn eerste jaargang. Dit gecombineerd met de huidige prestaties zal ertoe geleid hebben dat Meertens zijn contract met een seizoen heeft verlengd. Alting is in zijn nopjes met het aanblijven van zijn trainer: “Jouke is een goede trainer voor deze jonge groep. We weten wat we aan elkaar hebben en we hebben tot nu toe veel positieve dingen bereikt met z’n allen. Dit is ook de verdienste van de trainer en de rest van de technische staf.”

Van groot belang
Met nog negen wedstrijden te gaan lijkt het kampioenschap in 3D te gaan naar het Coevorder Raptim, maar daarachter is het ongemeen spannend. Stadskanaal, Zwartemeer en Gieten strijden om plaats twee, die aan het einde van de rit een vervangende periode op kan leveren. De duels van komend paasweekeinde, zaterdag Stadskanaal en maandag SVV ’04, zijn dus van groot belang voor Gieten. Zo weet ook Alting: “Het verschil is nu vijf punten in het voordeel van Stadskanaal, alleen hebben wij twee wedstrijden minder gespeeld. Echter hebben we die ook nog niet gewonnen, dus weten we wat ons tegen Stadskanaal te doen staat: winnen!” Het duel met de Knoalsters zal ook deels in het teken staan van revanche, want eerder dit seizoen verloor Gieten op sportpark ‘Pagedal’ kansloos met 5-0. De in Diever woonachtige Alting verwacht dan ook een lastige wedstrijd: “Stadskanaal heeft een goed team en vooral een sterke verdediging. Maar wij staan ook niet zomaar vierde, dus het zal een spannende wedstrijd worden in de top van de competitie!”

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Reserve-aanvoerder Alwin Braakman wil de kar trekken bij Valthermond

“Ik heb nog nooit een wedstrijd als deze meegemaakt!”, reageert Alwin Braakman als wij ...

Jan-Peter Hogenboom: “EEC moet strijdlust tonen tegen Alteveer.”

Jan-Peter Hogenboom hoopt met EEC gauw de negatieve spiraal te kunnen doorbreken.

Terug in de tijd: Bas Alting: “Voor mij is het seizoen ten einde”

Bas Alting liep een gebroken been op en daardoor is zijn seizoen vroegtijdig ten ...