Kolderiek duel levert Valthermond punt op

logo_valthermondHet duel tussen Valthermond en ZNC zal ongetwijfeld de boeken in gaan als één van de meest kolderieke wedstrijden ooit. Het duel in de tweede klasse L, dat een uiterst bijzonder scoreverloop kende, leverde uiteindelijk geen winnaar op. Het opvallendste moment was de 3-3 van verdediger Arjan Leeuwinga: onbewust, per ongeluk en kort daarna teniet gedaan door een bewuste eigen treffer van Theo Gennissen.

Dramatisch slecht
Valthermond begon dramatisch aan de wedstrijd. Zelden werd de bal naar iemand met hetzelfde kleur shirt gespeeld en ZNC kon doen en laten wat het wilde. De 0-2 ruststand was dan ook maar en magere afspiegeling van de krachtsverhouding. En hoewel volledig verdiend zat aan beide Broekster doelpunten een luchtje. De eerste treffer kwam op naam van de uitstekend spelende Jeroen Huizinga, maar de middenvelder schoot raak toen zijn directe opponent Jesper de Graaf op gezag van scheidsrechter Beijert veters aan het wisselen was. Bij de tweede treffer, maker Emiel Staal, negeerde  de leidsman volkomen onterecht het vlagsignaal van zijn Valthermondse assistent.

Demy te Velde was weer eens van grote waarde voor Valthermond... (foto's: Kees Rustenhoven)
Demy te Velde was weer eens van grote waarde voor Valthermond… (foto’s: Kees Rustenhoven)

Geen cent geven
Desalniettemin een volkomen terechte voorsprong, want naast de goals raakte ZNC nog twee keer de lat en schoten Jeroen Huizinga en Joop Uuldriks in kansrijke positie over. De thuisploeg zette daar eigenlijk helemaal niets tegenover. 
Direct na de pauze was daar het eerste wapenfeit van Valthermond. Een vrije trap van Alwin Braakman bereikte via Demy te Velde Jesper de Graaf, maar de linkspoot kopte in handen van doelman Bernie Prins. Toen kort daarop Emiel Staal de 3-0 aan liet tekenen gaf niemand nog een cent voor de kansen van de thuisploeg. Het meegereisde ZNC publiek vermaakte zich kostelijk en riep om meer.

Valthermond krijgt de geest
En uit het niets krijgt Valthermond dan de geest. Alwin Braakman, op aangeven van Arjan leeuwinga, zorgt voor de 3-1 en Gydo Buurman knalt na een actie van Te Velde de aansluitingstreffer binnen. Het Broekster publiek wordt stiller en stiller, niet wetende dat het meest gekke nog moet komen. Met nog een kwartier te spelen schiet ZNC de bal uit om een blessure behandeling voor Maikel Platje mogelijk te maken. Geheel in lijn met de sportieve wedstrijd schiet Arjan Leeuwinga vervolgens de bal terug richting doelman Prins, die echter verrast wordt door de hoogte en snelheid van de bal. Leeuwinga, die in tien seizoenen Valthermond nog nooit scoorde, tekent voor de 3-3.

Gemiste afspraak
Commotie alom: Valthermond besluit tot de meest sportieve oplossing door vanaf de aftrap Emiel Staal ongehinderd richting Valthermond-goalie Erwin Timmer te laten gaan om zo de zaken recht te zetten. Timmer heeft blijkbaar van de gemaakte afspraken niets mee gekregen en plukt de bal bij Staal van de schoen. Dat maakt de chaos compleet. Scheidsrechter Beijert doet het enige juiste en gaat in overleg met beide aanvoerders, waarna Valthermond-captain Theo Gennissen alsnog ZNC op voorsprong schiet: 3-4.

Huizingh gedecideerd
De wedstrijd staat echter op zijn kop en ZNC is het geloof volledig kwijt. Demy te Velde zorgt voor de 4-4 en Dion van der Laan heeft zelfs de winnende treffer op zijn hoofd, maar zijn kopbal mist kracht. Een overwinning voor Valthermond zou ook veel te veel van het goede zijn geweest. 
Na afloop ging het uiteraard maar over een ding. Waar met name de oudere garde van de Valthermond aanhang het niet kon geloven dat de ploeg een doelpunt weg gaf, was coach Huizingh gedecideerd: “Ik wil mij toch niet schamen. Als de jongens het niet hadden gedaan, dan had ik hem zelf wel binnen geschoten.”

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV verliest eerste bekerduel

TEVV heeft haar eerste officiële wedstrijd in het nieuwe seizoen 2015-2016 met 2-4 verloren ...

Gieterveen tankt vertrouwen tegen Borger

Promovendus Gieterveen heeft in de huidige voorbereiding de keuze gemaakt om tegen ploegen te ...