Onstwedder Boys laat Middelstum ontsnappen

onstwedder_boysOnstwedder Boys heeft de inhaalwedstrijd tegen Middelstum verloren. Bij de rust stonden de oranjehemden nog met 1-0 voor, maar in de tweede helft bleek de ploeg van het Hogeland sterker en boog het de achterstand om. De aansluitingstreffer van Nick Wagenaar in de slotfase van de wedstrijd kwam te laat: 2-3.

Weinig kansen
In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er weinig voor beide doelen. Pas in de tiende minuut is de eerste kans te noteren: Harm-Jan Wilzing laats een schot los, maar zijn inzet werd door Youran Mus tot corner verwerkt. Ook daarna is er niet veel werk voor de doelmannen te verzetten, tot Siebrand Dijkema na een half uur spelen Rein Koudstaal wilde testen. De Onstwedder goalie hoeft echter niet in actie te komen, want Dijkema ziet zijn inzet over de lat verdwijnen.

Elf keer Scheper
Toch werd er voor de thee gescoord: na slecht verdedigend werk van Middelstum kan Peter Orsel clubtopscorer Gerko Scheper bereiken. Deze heeft geen moeite met de geboden kans en kopt de 1-0 tegen de touwen. Scheper maakte hiermee zijn elfde treffer van het seizoen. Overigens had de youngster voor rust ook nog een uitgelezen kans om zijn twaalfde goal te maken, maar via doelman Mus wordt het doelpunt voorkomen.

Daadkracht ontbreekt
Na de rust zijn de rollen omgedraaid en is het Middelstum dat de wind in de rug heeft. Uit een corner weet Anne Vaatstra de gelijkmaker op de borden te zetten. Opvallend: Vaatstra is de nemer van de corner. Na ongeveer een kwartier spelen in het tweede bedrijf heeft Middelstum het verschil weten te maken door treffers van Thijs Hoeksema en Gerard Bronsema staan de blauwhemden dan met 1-3 voor. En hoewel er kansjes zijn voor Chris Strockmeijer en Gerko Scheper, weet Onstwedder Boys maar zeer weinig tegenover de daadkracht van de bezoekers te stellen. Nick Wagenaar scoort in de slotfase nog wel de 2-3, maar de overwinning voor Middelstum kwam niet meer in gevaar.