TEVVDe wedstrijd tussen TEVV en Bergum betekende een ontmoeting tussen twee ploegen die zich aan de onderkant van de ranglijst bevinden. De Drenten en Friezen hielden elkaar in de onderlinge wedstrijd in balans, waardoor TEVV nu op de veilige tiende plaats staat. Echter, met de opmars van streekgenoot Nieuw Buinen in het achterhoofd, lijkt de remise een gevalletje van: twee punten verloren.

Middenveld-strijd
In het begin van de wedstrijd speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld en belandden de eerste inzetten net of ver naast het doel. Na een kwartier was de eerste goede mogelijkheid voor de ploeg van coach Hans Kamphuis. Aanvoerder Sander Marissen pikte de bal op op het middenveld en na een mooie rush haalde hij uit: rakelings verdween de bal naast het doel. In de tegenaanval moest doelman Wim Kok voor TEVV al zijn talenten tonen om de Friese voorsprong te voorkomen.

Feiken schiet raak
Na twintig minuten spelen kwam toch een voorsprong op het scorebord voor de ploeg uit Burgum. Een ferme kopbal van Marinus Hoekstra bleek Wim Kok te machtig: 1-0. Enkele minuten later stond echter de gelijkmaker al op het bord, nadat Roy Feiken vanaf elf meter mocht aanleggen. Aan de strafschop ging een overtreding op Frank Schijff vooraf. De goed leidende arbiter Mesbah had er goed het oog in en kon niets anders doen dan de strafschop toekennen. TEVV probeerde na de gelijkmaker door te drukken: na een goede aanval kwam de bal bij linkspoot Roy Feiken. Deze draaide de bal echter net naast de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust kregen de gastheren uit Burgum nog een fraaie mogelijkheid, maar met een perfecte sliding ontfutselde Fernando Slagveer de bal van Bergum-spits Roan Joostema. Even daarvoor was de TEVV-verdediger lelijk in de fout gegaan, door foutief terug te spelen op zijn doelman, Wim Kok, maar deze voorkwam erger.

Bergum bovenliggend
Na de thee waren de eerste mogelijkheden voor de gastheren, maar de aanvallers van de thuisploeg sprongen behoorlijk slordig met de geboden kansen om. De Exloërmonders moesten het hebben van sporadische uitvallen, waarbij Henk Bakker tot twee keer in stelling werd gebracht. De eerste keer vloog de bal naast het doel en de tweede poging strandde op de doelman Bert Dijkman. Ook de rebound werd door Frank Schijff gemist en over geknald.  Toen brak een periode van overwicht voor de Friezen aan, waarbij de ploeg van Kamphuis door het oog van de naald kroop. Een aantal keren kon ternauwernood een treffer worden voorkomen door goede ingrepen van Nick Kroeze en Fernando Slagveer.

Levendige slotfase
TEVV kwam er nog een keer goed uit via de rechterflank door Joeri Westerhof: zijn vlammende schot verdween echter naast de goal. Dat de aanvallers van Bergum niet scherp waren bleek ongeveer een kwartier voor het einde. Wederom was spits Marinus Hoekstra dichtbij een goal, maar eerst raakte hij de bal helemaal verkeerd en even later wist TEVV-doelman Wim Kok miraculeus te redden met de voet. De laatste vijf minuten waren echter duidelijk voor de Mondkers. De ene bal na de andere kwam voor het Friese doel, maar eerst miste Henk Bakker bij de tweede paal, daarna verdween een ferme kopstoot van de mee opgekomen Nick Kroeze net over het doel. De mooiste gelegenheid was voor Frank Schijff, die na een inzet van Jan Jaap Wever de rebound dacht te benutten. Bert Dijkman dacht er anders over en tikte, terwijl hij op de grond lag, het schot nog naast het doel. Zo sloten de ploegen af met een remise, waar geen van beiden echt gelukkig mee was.