Wedstrijd met twee gezichten, maar zonder winnaar

G-SToen een kwart van de wedstrijd tussen Gieten en SC Stadskanaal verstreken was, hadden niet veel mensen het vermoeden dat er in de tweede helft sprake zou zijn van een vermakelijke en spannende wedstrijd. Het was namelijk Stadskanaal dat aan de hand van spelmaker Rodney Romney de lakens uitdeelde. Gieten maakte niet één moment haar hoge klassering in de derde klasse D waar. Maar na de thee waren de rollen omgedraaid: Bas Alting was de motor van de thuisploeg, die de achterstand wegpoetste: 1-1.

Onzeker Gieten
Dat Stadskanaal voor de thee zo goed voor de dag kwam, mag best verrassend genoemd worden. Oefenmeester Slor kon namelijk niet beschikken over Jordy Geerlings, Denny Feiken en Sten Vos. Ook de lang geblesseerde Tristan Rotman was niet van de partij. Mogelijk kwam het door de toch wel tegenvallende resultaten van de laatste weken én de smadelijke 5-0 nederlaag in de eerste onderlinge ontmoeting, maar Gieten wist in het eerste bedrijf amper tot doelrijpe kansen te komen. Een harde vrije trap van Jeroen Buurke ging rakelings over en een schot van diezelfde Buurke, na een solo van Bas Alting, trof ook geen doel. Hoe anders verging het de aanvallers van de andere partij.

Regisseur Romney
Als gezegd: Rodney Romney ontpopte zich in de eerste helft tot een echte spelmaker, die (vooral) Bidjoy Ramcharan aan het werk zette. De rappe aanvaller werd twee keer vanaf de rechterflank bediend door Romney. Eén keer kopte Ramcharan over, de andere voorzet was net niet op maat. Hidde-Jan Hidding kwam na een kwartier spelen tot een schot, maar daarbij trapte de aanvoerder meer in de grond dan tegen de bal. Een andere aanvaller, Jeffrey Bakker, stak niet in grootse vorm: met schoten van afstand zette hij doelman Jeffrey Tappel wel aan het werk, maar de luid coachende goalie werd bij deze twee gelegenheden niet echt getest. 

Rodney Romney, Yordi Saman en Bryan Anandakumar vieren de prachtige 0-1 van Bidjoy Ramcharan…

Pareltje Ramcharan
Dat deed Bidjoy Ramcharan na een half uur spelen wel. Een lange bal van achteruit werd niet afdoende weggewerkt, waarna Ramcharan het speeltuig voor de voeten kreeg: de volley sloeg in de kruising tegen de touwen, Tappel volstrekt kansloos latend. Zonder meer het hoogtepunt in de wedstrijd van de sterk spelende spits. Op basis van het spel in de eerste helft was de 0-1 ruststand terecht en mocht de thuisploeg de handen dichtknijpen dat de schade niet groter was. Wanneer Stadskanaal scherper was geweest, had het meerdere keren kunnen profiteren van de magere kwaliteit van de Gieter opbouw. 

Meesterzet Meertens
Hoe anders was het spelbeeld na de thee. Nadat Geir Lutjes zijn kopbal over het doel van Royce Geerlings zag gaan en Jeffrey Bakker als enige een strafschop zag in een duel tussen hem en Jeffrey Tappel was het woord aan Jouke Jan Meertens. De oefenmeester van Gieten greep in door het dit seizoen zo succesvolle aanvalsduo Buurke – Lutjes uit elkaar te halen. Het restant van de tweede helft speelde de thuisploeg met drie aanvallers en dat was niet zonder succes.

Bas Alting en zijn trainer Meertens zijn dolblij met de gelijkmaker...
Bas Alting en zijn trainer Meertens zijn dolblij met de gelijkmaker…

Intikker Van der Heyde
De eerste kans kwam op naam van Buurke, die een slippertje van de prima spelende Erik Kok niet afstrafte: uit de draai schoot de topschutter net naast. Tien minuten later was het bij de tweede kans voor de thuisploeg wel raak. Een prachtige pass van Bas Alting in de richting van Jeroen Buurke werd verlengd richting de tweede paal, waar Florian van der Heyde de bal tegen de touwen werkte. Een bepalend moment in de wedstrijd, want Stadskanaal kon niet anders dan de 1-1 koesteren. 

Gangmaker Alting
Gieten, dat de Knoalsters bij de keel had, was niet meer van plan om los te laten. Meertens dirigeerde zijn achterhoede steeds verder naar de middenlijn. Na de gelijkmaker gooiden de rood-witten de schroom nog meer van zich af en met Bas Alting als gangmaker op het middenveld ging het op zoek naar de winst. Echter op een volley van Alting na, werden er echter geen grote kansen meer gecreëerd, waardoor een vermakelijk duel geen winnaar kende. En op basis van de verschillen in de speelbeelden voor en na rust zullen heel veel direct betrokkenen zich hier in kunnen vinden.

g-s banner

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten laat het lelijk liggen

Gieten heeft met 3-3 gelijkgespeeld tegen Valther Boys, na een 1-3 voorsprong bij rust. ...

Gieten verliest van HSC

Gieten liet een mooie kans liggen om aan te sluiten bij de koplopers.

Kansloze missie voor Onstwedder Boys

Uiteraard werd er door Onstwedder Boys rekening gehouden met een nederlaag. Sterker nog, hij ...