Onstwedder Boys rekent af met Harkstede

onstwedder_boysOnstwedder Boys heeft de kater van de verliespartij tegen Middelstum van zich afgespeeld. Op Tweede Paasdag bleken de Onstwedders wederom een forse maat te groot voor Harkstede. Net als in de thuiswedstrijd wist Onstwedder Boys weer met 6-0 te winnen: Aan de zijde van de oranjehemden was Peter Orsel de grote man: drie treffers kwamen op zijn naam.

Wind in de rug
Het KNMI gaf voor deze maandag code geel af en toen het ook nog begon te regenen leek het een zware voetbalmiddag te worden. Onstwedder Boys had de eerste helft de wind in de rug en wist dat dit de helft moest worden waarin het verschil gemaakt werd. Deze opdracht bleek duidelijk, want binnen een kwartier stond het 0-2 voor de bezoekers. Gerben Meems was de maker van het eerste doelpunt. De doelman wilde een terugspeelbal wegwerken, maar na goed druk zetten van Meems schoot de keeper de bal via de rug van de aanvaller het doel in.

Vroege beslissing
Amper twee minuten later bediende de doelpuntmaker Gerko Scheper met een voorzet. De clubtopscorer liet zijn waarde zien door de 2-0 met het hoofd tegen de touwen werken. In het restant van de eerste helft wilde Onstwedder Boys meer, maar mede dankzij onnauwkeurigheid duurde het lang voordat de marge werd uitgebreid. Twee minuten voor rust zochten Gerko Scheper en Peter Orsel elkaar in de combinatie. Nadat Scheper zijn poging geblokt zag worden kreeg Orsel de bal voor de voeten en wist hij de 3-0 te scoren.

Koudstaal niet verslaan
In de tweede helft zouden de rollen omgedraaid worden. Harkstede kreeg de wind in de rug en moest de aanval zoeken om de achterstand recht te zetten. Dit leverde één grote kans op. De aanvaller van Harkstede had de hoek voor het uitkiezen en doelman Rein Koudstaal was al uitgeschakeld. Toch verdween de bal niet in het net, doordat Taco Koudstaal de bal met zijn hoofd wist weg te werken. Onstwedder Boys kwam verder nauwelijks in de problemen en wist Harkstede goed buiten het eigen zestienmetergebied te houden. Een kwartier voor het einde leek de wedstrijd op slot te zitten, maar bleek de uitploeg nog niet klaar te zijn met scoren. Een vrije trap belandde via Chris Strockmeijer en Berjan Scheper voor de voeten van Peter Orsel. Hij schoot eenvoudig binnen en scoorde zo zijn tweede van de middag.

Hattrick-held Orsel
Amper vijf minuten later werd een vrije bal van Gerwin de Wijk verkeerd ingeschat door de Harksteder verdediging. Peter Orsel maakte een halve omhaal, leek de bal verkeerd te raken, maar met een tergend langzame boog vloog de bal over de doelman het doel in. Toen Harkstede ook nog met tien man verder moest na een tweede gele kaart voor een verdediger, bleek de wedstrijd helemaal gespeeld. Taco Koudstaal scoorde nog de zesde Onstwedder treffer. Een lange vrije bal werd door niets of niemand geraakt en zeilde zo met een stuit het doel in.

Verdiende winnaar
Onstwedder Boys bleek de verdiende winnaar en ging vanmiddag duidelijk het best met de weersomstandigheden om. De kater van afgelopen zaterdag werd weggespeeld en de Onstwedders kunnen zich gaan voorbereiden op de ontmoeting met hoogvlieger VVK die aanstaande zaterdag gespeeld zal worden.