TransferTalk: René Nijgh trekt de kicksen weer aan

GieterveenNa een periode van drie seizoenen als trainer van v.v. Alteveer maakte René Nijgh onlangs bekend te zullen stoppen bij de zwart-gelen. Nijgh gaf aan zich nog te beraden over een vervolgstap. De kogel is nu door de kerk: Nijgh zet het trainerschap op een laag pitje en gaat weer als voetballer in de baan. De club waar de opmerkelijke rentree plaats gaat vinden: Gieterveen. De man die Nijgh vanaf komende zomer gaat trainen? Broertje Jordi.

René Nijgh…

Nijgh, nu 36 jaar, speelde in zijn rijke carrière onder andere profvoetbal bij FC Emmen en BV Veendam. Ook was hij in de hogere regionen van het amateurvoetbal actief bij Achilles 1894 en Nieuw Buinen. In 2013 nam Nijgh afscheid als actief voetballer. Dat deed hij bij jeugdliefde SC Stadskanaal.

Helpen
Wanneer we Nijgh vragen naar de reden van terugkeer is hij eerlijk: “Ik denk dat Jordi een goede trainer is en een nog veel betere trainer kan worden. Volgens mij kan ik daar bij helpen, door de jonge spelersgroep van Gieterveen in woord en daad bij te staan.” Volgens de medewerker van Overstag Uitvoering is het niet de bedoeling dat hij twee keer per week gaat trainen en basisspeler wordt: “Daarvoor is mijn knie teveel beschadigd. Maar één keer trainen en iedere week een kwartiertje moet kunnen, denk ik! Zie me als een verlengstuk van de trainer.”

Tags:

  • Show Comments (0)

  • Bertjan Smit

    René, wees verstandig. Het geloof in lichaam is belangrijker dan het geloof in het spelletje.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fijne Feestdagen

FC Kanaalstreek wenst iedereen fijne feestdagen.

Bredere horizon voor Hunzetoernooi

Voor het eerst in de geschiedenis van het beroemde Hunzetoernooi in Gasselternijveen zal er ...

Transfertalk: Tweetal nieuwelingen voor THOS

THOS mag nog eens twee nieuwelingen verwelkomen voor het nieuwe voetbalseizoen.