Buinen in kelderduel naar remise

buinenVoor elftalleider Jan Lubbers was de wedstrijd tussen Buinen en Zandpol een bijzondere. De 48-jarige nam namelijk plaats op de reservebank. Op zichzelf niet bijzonder, maar Lubbers zat er niet als elftalleider, maar als speler. En om het verhaal compleet te maken: naast hem zat Lubbers junior, zoon Gelwim van zestien jaar. Trainer Wever was overgegaan tot deze acties nadat een aantal spelers om verschillende redenen was afgehaakt. Wever hoefde de familie Lubbers overigens niet in te zetten. 

Invloed van de wind
Voor de geelhemden maakte de wedstrijd tegen Zandpol onderdeel uit van het dubbele programma tijdens de Paasdagen. Nadat de Kanaalstreek-derby tegen EEC een nipte nederlaag opleverde, kon Buinen dus snel in de herkansing. Deze nieuwe speelronde leverde één punt op: 2-2. Beide ploegen hadden in de wedstrijd toch wel enige last van de harde wind die Zandpol teisterde. Bij een hoekschop voor de thuisploeg bleek de invloed van de wind: de bal werd ver gedragen, waarna deze uiteindelijk een hoofd van een Zandpol-speler bereikte. Namens Buinen bracht Durk Vos de ploegen in evenwacht, maar toch waren het de gastheren die met een voorsprong de kleedkamer opzochten. Het was Stefan Knuppe die profiteerde van balverlies op het Buiner middenveld.

Strafschoppen
Na de thee drong Buinen aan en met de wind in de rug ging men op zoek naar de gelijkmaker. Maar waar de bezoekers drukten, was het de thuisploeg die de grootste kans op een treffer kreeg: Stefan Knuppe versierde een strafschop, maar benutte deze vervolgens niet. Het was namelijk Arjen Sijbring die als winnaar uit de tweestrijd kwam. Uit de volgende aanval was het wel raak voor Buinen, toen Arno Huizing binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald. Michiel Vedder ging beter met de buitenkans om en schoot Buinen naast Zandpol. De 2-2 stand was tevens de eindstand in het kelderduel.
- Banner Buinen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC kan één helft meekomen tegen Protos

In de eerste knock-out ronde van de KNVB-beker wachtte vijfdeklasser HOC een mooie uitdaging: ...

Westerwolde niet opgewassen tegen gretig SVV ’04

Westerwolde was donderdagavond niet opgewassen tegen een gretig SVV '04, dat verdiend de punten ...