GieterveenIn de strijd om een zo hoog mogelijke eindklassering in de vijfde klasse F heeft Gieterveen hele dure punten laten liggen. Onder moeilijke omstandigheden gingen de groenhemden in Eext met 2-1 onderuit. Nagenoeg iedereen was het er na afloop over eens dat de thuisploeg in ieder geval twee punten teveel had gekregen, maar de Eexter ‘Ossen’ waren wel zo verstandig om de geboden kansen te benutten. En dat is iets wat Gieterveen de laatste tijd wel meer opbreekt. Geen punten, maar wel een kater van jewelste.

Gieterveen dreigend
In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Eext miste een fors aantal basisspelers en was daardoor genoodzaakt om de kortst mogelijke weg naar diepste man Stefan Moek te zoeken. Gieterveen probeerde wat meer te voetballen, maar verloor veel duels en leed vaak balverlies. In het eerste kwartier was Gieterveen dreigender, maar creëerde het geen grote kansen. Kort daarna was het ineens Eext wat op voorsprong kwam. De verdedigers gaven in de omschakeling te veel ruimte weg, waardoor Moek ineens alleen voor de keeper kwam. Beheerst schoot hij de 1-0 binnen. 

Vrije trappen
Hierna kregen beide ploegen de grootste kansen uit vrije ballen. Caspers schoot vrij hoog over en aan de andere kant bracht Van Dijken knap redding op een hard schot van Kamping. De grootste uitgespeelde kans om op gelijke hoogte te komen was voor Kupers, maar hij schoot naast. Uiteindelijk was het Jorg Post die tekende voor de gelijkmaker. Wederom vanuit een vrije bal op de rand van het strafschopgebied schoot Post wél de bal langs de keeper: 1-1. 

Zware strafschop
De eerste helft kende nog twee kansen. Door foutief wegwerken van Weerts in de verdediging kon Moek wederom alleen op de keeper aflopen, maar hij raakte de paal. Aan de andere kant werd een schot van Stefan van der Veen knap gered door keeper Poelman. Nog voor de thee werd de eindstand op het scorebord gezet. Een schot van Moek belandde bij Weerts op de arm in het strafschopgebied. Het was een onbewuste actie, maar toch bestrafte de arbiter van dienst de situatie met een strafschop. Het was Moek die vanaf de penaltystip de 2-1 op het scorebord zette.

Weinig kansen
In de tweede helft was het Gieterveen dat het spel maakte. Eext trapte van achteruit vrijwel elke bal over de zijlijn en alleen in de beginfase moest Van Dijken redding brengen op een schot van Niels Buiter. Gieterveen voetbalde tot twintig meter van het vijandelijke doel vrij acceptabel, maar had moeite om echt grote kansen te creëren. Jorg Post kwam nog een aantal keer gevaarlijk door aan de linkerzijde, maar zijn voorzetten werden nooit echt gevaarlijk. 

Geflatteerd, niet onverdiend
Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Gieterveen de grootste kans van de middag: Wilte Nijhuis werd onreglementair naar de grond gewerkt in het strafschopgebied, waardoor ook de bezoekers een strafschop mochten nemen. Jerremy Weerts legde aan, miste de strafschop en schoot ook in de rebound hoog over. Hiermee was de hoop op een goede afloop weg. Eext werkte alle ballen blind naar voren en Gieterveen was niet bij machte om nog op gelijke hoogte te komen. Hierdoor wist Eext een knappe overwinning te boeken op Gieterveen. Zoals gezegd geflatteerd, maar op basis van inzet ook niet onverdiend!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys nipt langs Middelstum

Onstwedder Boys heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Na een ...

Spannende derby tussen TEVV en Nieuw Buinen onbeslist

De seizoensopening in de eerste klasse F tussen de Kanaalstreek-clubs TEVV en Nieuw Buinen ...