H-GOp HOC staat momenteel geen maat. Want ga maar na: de fusieclub uit Exloo en Odoorn liet dit seizoen nog maar negen punten liggen, scoorde 87 doelpunten, waarvan er alleen al de afgelopen maand 31 werden gemaakt. Ook GKC, middenmoter in de vijfde klasse F, was geen enkele partij voor HOC. De mannen van Jans Spiegelaar gingen als een bezetene tekeer en toen de storm was gaan liggen stond er een indrukwekkende 8-0 op de borden.

Score geopend
Waar eenieder voorafgaand aan de wedstrijd dacht dat de harde wind invloed zou kunnen hebben op het verloop van de Kanaalstreek-derby tussen HOC en GKC, waren het andere aspecten die het verschil maakten. Het voetballend vermogen én de scherpte bij de thuisploeg waren namelijk de oorzaak van een snelle beslissing in de wedstrijd. Want in de tiende minuut mocht Jeroen Keizer de bal al uit zijn doel halen, toen Richard Wiggers op aangeven van topscorer Sander Zikken de score opende. 

vs GKCSander Zikken (tweede van rechts) mocht vier keer juichen… (archief-foto v.v.HOC)

Wedstrijd beslist
Amper een minuut later werd de marge al verdubbeld na een treffer van Mark van Bergen. En ja, HOC had de wind letterlijk in de rug, maar het liet de bezoekers uit Gasselte geen moment in de wedstrijd komen. Nadat Chris van Ewijk de derde treffer van de middag maakte, gooide Sander Zikken de wedstrijd definitief in het slot met twee doelpunten: 5-0.

Kapot gespeeld
Na de thee ging HOC verder waar het in het eerste bedrijf mee was begonnen: goed voetbal spelen én scoren. Ook toen de geel-zwarten tegen de wind in speelden kwamen de mannen van Emiel Jansen niet in de wedstrijd en moest de oefenmeester toezien hoe Zikken nog twee doelpunten aan zijn al indrukwekkende seizoenstotaal toevoegde. Tussen deze twee goals door mocht ook Jan Cremers zijn handen juichend in de lucht steken, waarmee de eindstand op 8-0 werd bepaald. 

Komend weekend
De volgende tegenstander voor HOC is reuzendoder EEC, dat op tweede paasdag afrekende met één van de naaste belagers van HOC, dat momenteel een fantastische uitgangspositie (zeven punten voorsprong) heeft. Voor GKC is het zaak om de goede lijn in de derde periode weer op te pakken, want met slechts één punt uit drie wedstrijden blijven de resultaten achter bij de verwachting. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Spelhervattingen doen Musselkanaal de das om

Na de zege van vorige week op Twedo wachtte Musselkanaal de zware uitwedstrijd tegen ...

Kampioen HOC doet sportieve plicht

Nadat kampioen HOC een week eerder het kampioenschap in 5F veilig stelde, moesten de ...

Titan verslaat stug OVC’21

Titan kent een goede start van de competitie met opnieuw een duidelijke zege.