Keeperswerk houdt Borger en Willemsoord in balans

borgerBorger en Willemsoord hebben in een rommelig en kansrijk duel gelijk gespeeld. Het gelijke spel was een juiste afspiegeling van de wedstrijd al was de 1-1 wel wat aan de magere kant. Beide teams kregen namelijk kansen zat, maar onder meer door uitstekend keeperswerk werd er door beide elftallen slechts één keer gescoord.

Rechtzetten
Voor het eerst sinds lange tijd was de selectie van Borger behoorlijk compleet en ontbrak alleen Jeffrey Spelten nog wegens vakantie. Dat betekende dat de groenhemden met een fitte en grote selectie aan de wedstrijd tegen Willemsoord konden beginnen. De heenwedstrijd eindigde in een smadelijke 7-2 nederlaag, dus was er het een en ander recht te zetten. Daarnaast zijn er nog een aantal puntjes nodig om definitief veilig te zijn, wat overigens ook voor tegenstander Willemsoord gold.

Met de schrik vrij
Onder het genot van een prachtig lentezonnetje startte Borger furieus aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten had het al 3-0 moeten zijn voor de thuisploeg, die een paar riante kansen niet wist te benutten. Zo was Gert Jakobs tot tweemaal toe dichtbij een treffer, maar keeper Sven Veldhuizen kon redding brengen. Veldhuizen zorgde er eveneens voor dat Diederik Oosterwijk niet kon scoren, waarna de bal nog net voor de doellijn tot corner verwerkt kon worden. Nadat de gasten met de schrik waren vrij gekomen, waren zij ook in staat om een drietal grote kansen te creëren.

Uitblinker Stefan Viel is opnieuw een situatie meester... (foto: Alle Oldenbeuving)
Uitblinker Stefan Viel is opnieuw een situatie meester… (foto: Alle Oldenbeuving)

Doelpunten
Zo stuitte Jeroen Dekker op doelman Viel en lukte het Joris Kramer ook niet om de doelman van Borger te passeren. Diezelfde Kramer kreeg even later een niet te missen kans, maar presteerde het op een of andere manier toch nog om de bal vanaf een paar meter voor een leeg doel naast te schieten. Het was echter wel Willemsoord dat de openingstreffer maakte na slordig uitverdedigen aan de kant van Borger. Slecht wegwerken leidde het doelpunt in van Kramer, die dankbaar kon profiteren. Heel lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong, want Oosterwijk schoot Borger met een schot in de korte hoek langszij.  Hierna kwamen er nog een aantal kansen voor beide teams, maar doelpunten volgden niet.

Vermeend buitenspel
Na rust begon Borger opnieuw sterk en kreeg het via Ronald Bulthuis opnieuw een behoorlijke kans. De aanvaller schoot echter net langs de verkeerde kant van de paal. Even later dacht Borger wel de 2-1 te maken toen Melvin Ottens kon binnen tikken op aangeven van Luuk Kenter. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel, waarbij de vraag was of dat wel daadwerkelijk het geval was. Het spel golfde op en neer en kansen waren er dan ook over en weer. De doelmannen Viel en Veldhuizen kenden echter een goede dag en bleken nauwelijks te passeren. Zo vonden Kenter en Bulthuis in de tweede helft opnieuw doelman Veldhuizen nog een aantal keren op hun weg.

Sta in de weg Viel
Bij Willemsoord kregen Kramer en Ruben Siemonsma nog een aantal kansen, maar ook zij konden doelman Viel niet passeren. In de laatste minuut had Viel nog een sublieme redding in huis toen hij een kopbal via zijn vingertoppen en wat hulp van de lat over tikte. Zo waren er voldoende kansen voor beide teams en had het alle kanten op kunnen gaan. Uiteindelijk konden beide teams wel leven met een gelijkspel en was dat gezien het wedstrijdbeeld een juiste verhouding.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

NWVV boeit, scoort veel, maar wint niet

NWVV was één van de Kanaalstreek-clubs die een inhaalwedstrijd te spelen had. Tegenstander was ...

GKC verliest van Makkinga

GKC heeft op bezoek bij Sportclub Makkinga een 3-0 nederlaag geleden. De ploeg uit ...

SJS zakt weg na nederlaag in Spijk

SJS heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met 3-0 te verliezen van Poolster. ...