Paasmaandag brengt Valthermond wel winst

logo_valthermondNa het kolderieke duel van de zaterdag kon het bijna niet anders dan dat de tweede wedstrijd van dit Paasweekend minder sensationeel zou zijn dan de eerste. Ook de weersomstandigheden hielpen niet mee. Door de harde wind waaiden of de ballen uit, of waren de passes te hard om een medespeler te bereiken. Door een treffer van Demy te Velde wist Valthermond wel de punten in eigen huis te houden en staat men keurig vierde in de tweede klasse L.

Wind in de rug
Misschien wel ietwat geholpen door de wind was Valthermond in het eerste part de bovenliggende partij, al bleven grote kansen uit.  Maikel Platje koos voor een schot in plaats van een boogbal, Theo Gennissen schoot over en een kopbal van Rick Schlimbach verdween ook over de deklat. Actief, dat zich vooral beperkte tot verdedigen stelde daar ook al weinig tegenover. Pepijn Vos schampte de lat boven doelman Erwin Timmer.

vs Actief
Demy te Velde heeft doel getroffen en viert zijn goal met Jesper de Graaf… (foto: Bennie Schlimbach)

Te Velde belangrijk
In het tweede gedeelte van de wedstrijd kwam de thuisploeg beter in haar spel en zoals zo vaak draait het dan om Demy te Velde. Jesper de Graaf wist het voorbereidende werk van zijn kompaan echter niet op waarde te schatten en kort daarop ging Te Velde voor eigen succes waar een voorzet wellicht een betere optie was geweest. Nu vloog het schot naast. Nadat Erwin Timmer een inzet van Wilber Scheeres, balverlies Stephan de Vries, met de voeten keerde was daar dan eindelijk de voorsprong voor de thuisploeg. Demy te Velde haalde na een scrimmage uiteindelijk de trekker over.

Buitenspel-goal
Daarna was het eigenlijk wachten op een uitbreiding van de score. Maikel Platje mikte na een combinatie met Jesper de Graaf naast en Te Velde bereikte net diezelfde Platje niet. Uit het niets lijkt Actief langszij te komen. Een vrije trap van Valthemonder Lars Baas wordt weggewerkt en razendsnel countert Actief richting Timmer. Uiteindelijk haalt invaller Jordi Slijfer de trekker over, maar volgens assistent scheidsrechter Wardenburg gebeurd dit in buitenspel positie. Tot woede van trainer Peter Slijfer neemt scheidsrechter Ottens uit Rolde het advies over. Hierna kunnen de gebroeders Dion en Yordi (2x) van der Laan de score voor Valthermond nog uitbouwen, maar beide slagen niet in hun missie.

Nacompetitie
Nu er zo langzamerhand een normale ranglijst samen te stellen is, staat Valthermond nog steeds op een keurige vierde positie. Doordat Roden afgelopen maandag de tweede periode binnen sleepte, lijkt de kans groot dat die vierde positie goed is voor het spelen van nacompetitie.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger niet meer hekkensluiter na remise tegen SVBO

Borger pakte weer een belangrijk punt en is eindelijk van de laatste plaats af.

Titan elimineert Roden na strafschoppen

Titan nam de strafschoppen beter dan Roden en plaatste zich daardoor voor de volgende ...