EEC verrast titelkandidaat Weiteveense Boys

EECIn de vijfde klasse F zorgde EEC voor een daverende verrassing door één van de naaste belagers van koploper HOC op een nederlaag te trakteren. Hiermee werd het Paasweekend een zeer succesvol weekend, want op zaterdagavond werd er ook al afgerekend met Buinen. Tegen Weiteveense Boys was Julian Addink matchwinner met een prachtig schot in de bovenhoek: 1-0. Een geweldige prestatie van een team, dat door de afwezigheid van enkele vaste waarden in een ongebruikelijke opstelling speelde.

Niks weggeven
EEC speelde de eerste helft vol tegen de stormachtige wind in en moest toezien hoe Weiteveen het spel maakte. Verdedigend zat het vanaf het begin echter goed in elkaar. De ruimtes werden klein gehouden en Weiteveen, dat veelvuldig de combinatie zocht, had moeite om een gaatje te vinden. Na twintig minuten spelen moest doelman Lubbers in actie komen om een vlammend afstandsschot, dat recht op hem af kwam, te keren. EEC deed aanvallend weinig terug, maar groeide iedere minuut meer in de wedstrijd. Weiteveen kon vlak voor de rust nog twee keer gevaarlijk worden, maar Lubbers stond beide keren op de goede plek.

Brutaler
Ook na de thee liet EEC in eerste instantie het initiatief weer over aan Weiteveen. Maar de gasten oogden steeds moedelozer doordat EEC verdedigend helemaal niks meer weggaf. Voorzichtig werd EEC brutaler en gesteund door de wind was het steeds meer op de helft van Weiteveen te vinden. Na twintig minuten was er een eerste kans via Bas Eisses, die de bal op de bovenkant van de lat zag belanden. Diezelfde Eisses speelde vijf minuten later Mark Wanders vrij, maar de bal stuitte net verkeerd op waardoor zijn schot de juiste richting en kracht miste. Eec vocht inmiddels vol overgave voor elke bal en een stunt leek in de maak.

Trekker overhalen
Weiteveen oogde ongeïnspireerd en miste de wil om er nog iets van te maken. De trekker moest door EEC nog wel worden overgehaald. En juist het scoren is dit seizoen een lastig onderdeel bij de ploeg uit Ees. Na een half uur spelen was het voorstopper Julian Addink die op fraaie wijze voor de gepaste beloning zorgde. De scheidsrechter van dienst hanteerde de voordeelregel goed, zodat Addink door kon stomen en met een snoeihard schot in de kruising de verdiende 1-0 maakte. Daarmee was de wedstrijd ook beslist. Laatste man Erwin Huizing zag een lange bal van eigen helft bijna nog een doelpunt worden gedragen door de wind, maar de keeper tikte hem knap onder de lat vandaan.

Kinds

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Dramatische middag voor NWVV

NWVV heeft bijzonder weinig plezier gekend tijdens hun bezoek aan v.v. Hoogeveen. Tegen de ...

Protos Weering: Eervolle zesde plaats voor Nieuw Buinen

Na een toch wel teleurstellende finaledag heeft Nieuw Buinen het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi afgesloten ...