Robert Tieks wil de rechtsback van Nieuw Buinen blijven

Nieuw BuinenDoor omstandigheden kwam een overstap van Pekelder Boys naar Musselkanaal er uiteindelijk niet voor Robert Tieks. Maar via de inmiddels gestopte doelman Robert Ritsema werd na het afketsen van de overstap naar groen-wit een lijntje gelegd met oranje-wit, namelijk eersteklasser Nieuw Buinen. Tieks maakte de stap naar Nieuw Buinen en heeft inmiddels het gevoel dat hij de juiste keuze heeft gemaakt: “Ik sta nu in de basis en daardoor wordt het alleen maar mooier!”

Vaste waarde
Want hoewel uit een gesprek met trainer Eric Lippold het nodige vertrouwen bleek, wist Tieks voor de winterstop niet uit te groeien tot vaste waarde in de basisopstelling. Nieuw Buinen kende op dat moment een moeilijke fase waarop Lippold besloot een aantal wijzigingen door te voeren: “We spelen nu met vijf verdedigers, waarvan ik de laatste weken één ben. Rechtsback! Dat had ik echt nooit verwacht, dat ik op die plek zou gaan spelen, haha.” De nu 24-jarige Tieks speelde bij zijn vorige club namelijk altijd op de nummer tien positie, direct achter de spitsen.

Als een huis
Maar het spelen als vleugelverdediger bevalt Tieks goed af, getuige zijn blik op de resultaten van de achterliggende weken: “Na de winterstop stromen de punten binnen. De comeback van Gert Lukens en Koen Hateboer heeft ons goed gedaan.” Maar ook het toenemende scorend vermogen én de hechte defensie stipt de filiaalmanager van Aktiesport aan als reden voor de sterke reeks: “We staan echt als een huis, achterin. Overigens hoef ik niet alleen maar bezig te zijn met verdedigen. Doordat we met vijf verdedigers spelen, kan ik redelijk vaak mee naar voren.”

Robert Tieks in duel met een speler van Hoogeveen...
Robert Tieks in duel met een speler van Hoogeveen…

Niet veranderen
Toch is het nog afwachten voor Tieks of hij de komende wedstrijden ook nog basisspeler is: “Vanaf komende zondag zijn Wessel Koomans en Thijs Hateboer weer inzetbaar na schorsingen. Ook Franck Middelkamp kan weer spelen, nadat hij een tijdje geblesseerd was. Ik ben echter dolblij met mijn basisplaats en hoewel de trainer uiteindelijk de beslissing maakt, zou ik niet veel wijzigingen aanbrengen!” Wanneer we de inwoner van Boven Pekela vragen naar verschillen en overeenkomsten tussen zijn vorige en huidige club, dan kan hij snel een aantal punten benoemen.

Kippenvel
“Voetballend is het bij Nieuw Buinen wel heel veel anders, hoor. Het tempo ligt zoveel hoger! Ook de randzaken zijn allemaal beter geregeld.” Eén van de voorbeelden die Tieks geeft, is de opkomst bij thuiswedstrijden. Voor de veelzijdige speler is dat iedere keer weer een moment om kippenvel van te krijgen: “Allemaal officials van de KNVB, ballenjongens langs de lijn én supporters die er voor 200% voor gaan. Dat is wel even een verschil met in de vierde klasse spelen met Pekelder Boys.”

Derde helft
Toch komt Tieks nog vaak bij zijn oude clubmakkers, die wel van een goed feestje houden: “Ik ben gek op de sfeer bij Pekelder Boys. Het kwam en komt regelmatig voor dat wij zelfs bij uitwedstrijden de kantine als laatste verlieten. De derde helft is bij Nieuw Buinen ook goed, dus daar zit geen verschil tussen de eerste en vierde klasse.” Een voorkeur tussen beide volksclubs kan Tieks dan ook niet geven: “Gezelligheid is er bij beide clubs. Het bevalt mij super goed, want ik heb nieuwe vrienden gemaakt en ga elke week met veel plezier naar de club. Dus wanneer ik alles bij elkaar optel, dan ben ik blij dat ik de overstap heb gemaakt naar Nieuw Buinen. Als het aan mij ligt ben ik ook volgend seizoen de rechtsback van Nieuw Buinen!”

banner_nieboer

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW zal Bram Poelman lang moeten missen

Met tien goals mag Bram Poelman zich op dit moment clubtopscorer van SPW noemen. ...

Gerben Beek: “Wij gaan geen strafschoppen meer missen!”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Jesper Dijkstra: “Gieten wil het publiek vermaken.”

Interview met Jesper Dijkstra, die komend seizoen een constante factor wil worden bij Gieten.