Buinen wil feest van jarig Buinerveen verstoren

b-bMet één schamel punt uit 19 wedstrijden is Buinerveen momenteel de op één na slechtst presterende voetbalclub in de Kanaalstreek. Vijfdeklasser JVV heeft, nadat het drie punten in mindering kreeg, immers geen enkel punt. De zwart-witten hebben echter nog wel een kwartet wedstrijden tegoed, dus mogelijk streeft men Buinerveen weer voorbij, de komende weken. De blauwhemden zullen er echter alles aan doen om dat te voorkomen. Te beginnen komende zondag, in dé derby: Buinerveen – Buinen.

Volgens Dennis Middeljans zijn alle voortekenen positief: “De opkomst tijdens onze training is goed, al een aantal maanden, trouwens! Komende zondag kunnen we beschikken over een brede selectie, want Ludie Hulshof heeft zestien spelers tot zijn beschikking.” Collega-trainer Wever kan overigens ook zijn sterkst mogelijke opstelling in het veld brengen, geeft elftalleider Jan Lubbers aan: “Wij zijn compleet, hebben vertrouwen en komen graag het feestje van Buinerveen verstoren.”

Jubileum
Want het komende weekend staat alles bij de blauwhemden in het teken van de zeventigste verjaardag van de club. Op zaterdag 2 april zullen er tal van activiteiten plaatsvinden op het sportpark, waarna de dag wordt afgesloten met een feestavond. Hopelijk voor trainer Hulshof hebben de inspanningen tijdens die avond geen negatieve gevolgen voor de wedstrijd op zondagmiddag. Dennis Middeljans heeft er wel vertrouwen in: “Wij hebben wat goed te maken na de blamage uit de eerste ontmoeting met Buinen. En we willen ons jubileum natuurlijk wat glans geven.”

Sterker
Maar als het aan Lubbers ligt, gaat er een forse streep door het plan: “Volgens mij is Buinerveen op dit moment sterker dan tijdens de eerste wedstrijd in november.” Toch voorziet de elftalleider een overwinning voor zijn ploeg: “Ik verwacht een echte derby, waarin wij uiteindelijk met 1-3 gaan winnen. Jammer voor het feest van Buinerveen, maar dat is niet anders. Het gaat uiteindelijk toch om de punten!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stephan de Vries: voorbeeld bij Valthermond

Hij scoort niet zoveel als Edwin Drenth en heeft niet de techniek van Theo ...

Rodan Farrell en SPW staan voor cruciaal duel

Al een paar weken staat zondag 4 december omcirkeld in de agenda’s van spelers en ...

Marco Windt: “Plek in de top vijf is haalbaar voor de Treffer.”

Interview met Marco Windt, die een klassering in de top vijf haalbaar vindt voor ...