Buinerveen viert eerste overwinning in jubileumweekend

b-bEindelijk maar toch is het Buinerveen gelukt om een overwinning binnen te slepen. Extra mooi maakte het dat de overwinning werd behaald op buurman Buinen. Het bleek na negentig minuten voetbal loon naar werken voor de thuisploeg, die deze middag meer de wil leek te hebben om dit duel te winnen dan de gasten uit Buinen.

Door Ronald Bulthuis

Burentwist
Na negentien speelronden had Buinerveen één schamel puntje verzameld en vandaag leek dan ook de ideale dag om eens met een overwinning van het veld te stappen. Buurman Buinen kwam namelijk op bezoek en ook die ploeg kent tot nu toe een stroef seizoen met acht punten uit negentien wedstrijden. De ingrediënten waren dus aanwezig om er een mooie burentwist van te maken.

Timmermans raakt lat
De thuisploeg bleek ook doordrongen van het feit dat er vandaag gewonnen moest worden en begon ook feller en sterker dan de bezoekers. Zo werd er hard voor elke meter gestreden en had Buinerveen in de meeste duels de overhand. Na tien minuten was Buinerveen voor het eerst dichtbij een doelpunt, maar Bert Timmermans zag zijn afstandsschot op de lat eindigen. Daarna was het toch weer even wachten op een kans, maar dat bleek wel meteen een doelpunt te zijn. Dennis Middeljans schoot na een uitstekende aanval op fraaie wijze raak en zette daarmee Buinerveen op een 1-0 voorsprong.  

Drukte voor het doel van Buinerveen...
Drukte voor het doel van Buinerveen…

Buinen dringt aan
Buinen kwam ook na de openingstreffer moeizaam in het spel en het was dan ook lang wachten op echte kansen. Na een dik half uur spelen werd dan eindelijk de eerste kans gecreëerd, maar Wim Wilts werkte uit een hoekschop de bal een halve meter over de lat. Daarna had Buinen tot aan de rust het overwicht en kreeg het nog één goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Goed voorbereidend werk van Nick Jeuring zorgde ervoor dat Marcel Vedder in scoringspositie kwam. De spits van Buinen had echter pech dat zijn inzet net voor de lijn werd aangeraakt en daardoor net langs de verkeerde kant van de paal ging.

Aanvallende impulsen
Direct na rust had het 2-0 kunnen zijn voor Buinerveen dat had kunnen scoren uit een hoekschop, maar de bal belandde in de handen van doelman Arjen Sijbring. Buinen besloot met drie spitsen wat aanvallender te gaan voetballen en met name de jeugdige en rappe Chris de Boer gaf de ploeg wat meer impulsen. De eerste echte grote kans was opnieuw voor Vedder, maar uit een hoekschop kon hij het net niet vinden. Ook in de tweede helft bleven de kansen spaarzaam al hadden de bezoekers wel de gelijkmaker kunnen laten aantekenen. 

Makkelijk overeind
Vedder en invallers Harm Wilkens en Remco Wolters kregen hiervoor aardige kansen, maar opnieuw werd er niet gescoord. Buinerveen bleef dan ook relatief makkelijk overeind en bleef strijden voor die eerste zege, die uiteindelijk vlak voor tijd definitief werd bezegeld. Na een counter was Stan van der Aa het eindstation en de jongeling schoot de bal uitstekend binnen. Een vreugde-explosie volgde en daarmee was de eerste overwinning voor Buinerveen een feit dat daarmee deze middag loon naar werken had gekregen.

- Banner Buinen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like