SPWEen aangename temperatuur, een lekker briesje en twee ploegen die er vol voor willen gaan. Meer was er niet voor nodig om er een fijne voetbalmiddag van te maken. Helaas pakte het iets minder uit dan SPW voor ogen had, mede door het optreden van de scheidsrechter van dienst. Na negentig minuten en een beetje blessuretijd gingen de Knoalsters onderuit tegen BNC: 2-3.

Lange bal loont
Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat SPW de slechte reeks van de afgelopen weken wilde doorbreken. De thuisploeg ging er met honderd procent inzet tegenaan en in de eerste minuten had BNC ook weinig in te brengen. Waar SPW de combinatie zocht, speelde BNC alleen maar de lange bal. Dit bleek evenwel een zeer effectief middel. In de dertiende minuut werd slecht verdedigen gelijk afgestraft door BNC. Een middenvelder van BNC kon van het middenveld zo doorsteken en één op één met keeper Jeffrey de Jonge faalde hij niet: 0-1.

In balans
SPW ging gewoon door met het combineren en kreeg na bijna een half uur spelen eindelijk loon naar werken. Een corner werd er bij de tweede paal met een volley tegen de touwen geramd door gelegenheidsspits Evert Kuiper. De rest van de eerste helft was het vooral SPW dat het spel maakte en BNC dat moest tegenhouden, maar er werden geen kansen meer genoteerd.

Voorsprong
De tweede helft begon SPW weer fel en werden er wat kleine kansen afgedwongen, maar werd de thuisploeg verder niet gevaarlijk. De rust had BNC goed gedaan, want in de tweede helft hadden zij het betere van het spel. De lange bal werd nog steeds gehanteerd, maar de aanvallers van de uitploeg konden hier nu wel gevaarlijk uit worden. Toch was het tien minuten voor het einde van de wedstrijd Erik Meijer die de thuisploeg op 2-1 zette. Een lange bal van Chris Hulshof werd goed aangenomen door Meijer, die daarna twee spelers passeerde en met een droge knal in de korte hoek de keeper van BNC het nakijken gaf.  

Zure tegengoals
Tot vijf minuten voor het einde van de wedstrijd had SPW het nog prima voor elkaar, maar door doelpunten in de laatste vijf minuten kwam BNC tot 2-3. Extra zuur voor de thuisploeg was de lucht van buitenspel die aan beide tegentreffers zat: in beide situaties stak de grensrechter van SPW de vlag omhoog wegens buitenspel, maar hier wilde de scheidsrechter niets van weten. SPW ging daarna nog voor een gelijkspel door alles op de aanval te gooien, maar de enkele kansen die ze nog kregen mochten niet meer baten. Door deze verliespartij zakt SPW naar plek zeven op de ranglijst, een plek die voor de Knoalsters toch iets te laag is.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Noordster geeft Valthermond een fikse oorwassing

Als Kees Dun ooit gevraagd wordt wat zijn favoriete tegenstander is, zal de Noordster ...

Restant levert Nieuw Buinen niets op

Op 1 november van het vorige jaar moesten Hoogeveen en Nieuw Buinen hun onderlinge ...

Nieuw Buinen in de gevarenzone

Nieuw Buinen heeft zichzelf in het duel met Noordster een slechte dienst bewezen. Mede ...