Borger lijdt nipte nederlaag bij Elim

borgerBorger heeft titelkandidaat Elim geen punten afhandig kunnen maken. Op basis van de tweede helft had Borger misschien een puntje mee naar huis kunnen nemen, maar gezien de eerste helft mocht het ook niet klagen dat het toen slechts met 1-0 achter stond. Elim blijft door de overwinning kans houden op het kampioenschap terwijl Borger nog een paar punten zal moeten sprokkelen om definitief veilig te zijn.

Zeperd
Op voorhand was dit een lastige uitwedstrijd tegen Elim gezien het feit dat Elim bovenin meedoet om de titel en ook de heenwedstrijd ruim werd verloren.  Bovendien was de thuisploeg afgelopen maandag tegen een forse zeperd aangelopen op bezoek bij Willemsoord. Borger kon dus een getergd Elim verwachten dat vanaf het begin er volop zou gaan.

Viel in bloedvorm
Toch bleek dat nog wel mee te vallen al had Elim in de eerste helft zeker het betere van het spel. Het leek dan ook een lastige middag te gaan worden nadat Elim na vijf minuten al de 1-0 maakte via Remon Benjamins. Wat daarna volgde was een spervuur aan kansen en het was wonderbaarlijk dat er niet meer doelpunten volgden.  Doelman Stefan Viel bleek deze middag in een bloedvorm te verkeren want de ene na de andere bal werd uit het doel geranseld door de goalie van Borger.

Martijn Ulenreef voorop in de strijd... (foto's: Alle Oldenbeuving)
Martijn Ulenreef voorop in de strijd… (foto’s: Alle Oldenbeuving)

In de wedstrijd
De groenhemden kregen zelf ook een aantal mogelijkheden via Diederik Oosterwijk, Martijn Ulenreef en Gert Jakobs maar doelman Benjamins werd niet echt in de problemen gebracht. De beste kans was nog wel voor Luuk Kenter die in het strafschopgebied de bal net voorlangs schoot. Desondanks mocht Borger niet klagen dat het met 1-0 ging rusten en daardoor nog altijd in de wedstrijd zat.

Kenter kopt raak
Dat bleek dan ook direct in het eerste kwartier van de tweede helft waarin Borger de boventoon voerde. Erik Joling kreeg naar een paar minuten spelen in de tweede helft een levensgrote kans, maar doelman Benjamins lag op de doellijn in de weg. Ook in tweede instantie ging de bal er niet in, maar bij de derde poging lukte het Kenter wel om met het hoofd te scoren op aangeven van Joling. Elim was heel even van slag en Borger had direct na de gelijkmaker de uitgelezen kans op de voorsprong. De defensie van Elim zat volledig mis bij een hoge bal waarna Erik Joling van dichtbij de bal voor het inschieten had. De aanvaller hielp de uitgelezen kans echter om zeep door naast te schuiven.

Effectief Elim
Waar Borger dus faalde deed Elim dit even later dus niet en was het via de snelle en behendige Jarno Prijs wel raak. Prijs kon op vrije doortocht richting doelman Viel nadat een lange bal niet goed werd ingeschat door de defensie van Borger. Alleen voor Viel bleef Prijs rustig en tikte hij beheerste de bal langs de doelman. Het spel bleef na de 2-1 heen en weer golfen en in de laatste tien minuten was het alles of niets voor Borger dat probeerde om er nog een puntje uit te slepen. Dat zat er helaas niet meer in voor de bezoekers en daardoor stapte Elim als winnaar van het veld.