Nieuw Buinen laat Germanicus kansloos in eigen huis

Nieuw BuinenTot voor kort waren Germanicus en Nieuw Buinen nog concurrenten in de strijd tegen degradatie, maar na vier overwinningen op rij ziet de wereld er voor de oranjehemden ineens heel anders uit. Het bezoek aan Coevorden leverde de ploeg van Eric Lippold de vijfde overwinning op rij op en zelfs de eerste plaats in de derde periode. Germanicus werd met maar liefst 0-5 verslagen en wederom was Koen Hateboer belangrijk met drie treffers. De overige twee doelpunten werden gemaakt door de teruggekeerde Wessel Koomans. 

Hoog tempo
Naast Koomans keerde Franck Middelkamp vanmiddag ook terug in de basis, hij speelde op zijn vertrouwde plaats centraal achterin. Door de 0-0 in de heenwedstrijd van eerder dit seizoen had Germanicus wellicht hoop op een goed resultaat, maar het was Nieuw Buinen dat vanaf minuut één de dienst uitmaakte. Onder bezielende leiding van de technische staf hanteerde de ploeg een hoogte tempo en zette men de tegenstander vast. Dit resulteerde na zeven minuten al in de 0-1 via Koen Hateboer. Germanicus probeerde het hierna wel, maar kwam er niet aan te pas. Vlak voor de rust zette wederom Hateboer zijn ploeg op 0-2 uit een penalty, die makkelijk werd gegeven door scheidsrechter ten Horn.

Uitblinker Hateboer
Na rust ging Nieuw Buinen op dezelfde voet verder. Onder aanvoering van met name Robert Hamming en Wessel Koomans waren de gasten opnieuw de betere. Bij Germanicus was het geloof grotendeels verdwenen en door het goede verdedigen aan Nieuw Buinen zijde kwamen zij er niet doorheen. Na een uur spelen liet Koomans op aangeven van Arnoud Bentum de 0-3 aantekenen en daarmee was de wedstrijd beslist. Even later was Koomans wederom trefzeker. Koen Hateboer kopte de bal door, waarna Koomans raak kopte: 0-4. Het slotakkoord deze middag was voor de uitblinkende Koen Hateboer, die met een afstandsschot de 0-5 op het bord zette.  

Derde periode
Zo boekte Nieuw Buinen een ruime overwinning en nam het afstand van de onderste vier plaatsen. Door de nederlaag van kampioenskandidaat WVV gaat Buunermond zelfs aan kop in de derde periode. Komende zondag komt koploper SVBO op bezoek, het zou heel knap zijn als Nieuw Buinen de goede reeks voort weet te zetten met een overwinning. 

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger in tweede helft langs VCG

Borger maakt het verschil in de tweede helft en won zo ruim van VCG.

Stadskanaal verrast koploper Germanicus

Stadskanaal boekte een knappe overwinning op bezoek bij Germanicus.

Tiental Gasselternijveen verliest van Zwartemeerse Boys

Gasselternijveen moest een helft lang met tien man spelen en kon een nederlaag tegen ...