pekelder-boys1Pekelder Boys weet inmiddels dat het zaak is iedere week te strijden voor de punten, om uiteindelijk niet volledig in de gevarenzone van de vierde klasse C te belanden. In deze strijd werd in het Paasweekend een mooi resultaat geboekt tegen het hoog geklasseerde Alteveer: in eigen huis werd afgelopen weekend ingezet op een vervolg, tegenstander was Haren. De mannen van Hiske de Vries slaagden in hun opzet en wonnen: 3-0.

Vroeg juichen
Al na vijf minuten spelen kon de thuisploeg juichen. Een vrije bal van Koos Kuiper bereikte Willem Lammerts en net als vorige week bleef de linksback koelbloedig en scoorde hij, oog in oog met de doelman. Haren kreeg hierna een kansje op de gelijkmaker, maar de stand-in van de geblesseerde doelman Zuur, Gert jan Veninga bleek vandaag een waardig vervanger en redde bekwaam. Haren ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hiertoe een grote mogelijkheid, na een overstapje van de spits kon een opkomende middenvelder Veninga nu wel passeren, alleen stond de paal in de weg. Dit waren de enige momenten van de gasten, want na deze speldenprikjes namen de mannen van Hiske de Vries de regie in handen.

Beauty van Kuiper
Een scrimmage voor de goal van Haren werd door iedereen gemist, een schot van Martin Schreuder ging voorlangs en Koos Kuiper schoot na een cadeautje van de tegenstander te gehaast naast. Toch kwam de beloning na zo’n 36 minuten voetballen: Koos Kuiper plaatste de bal van zo’n 20 meter op werkelijk fantastische wijze over de doelman heen in het doel. Pekelder Boys zat op rozen en ging op jacht naar meer. Een steekpass van Ricardo Vonk leverde nog een grote kans op, maar Schreuder miste opnieuw alleen voor de doelman.

Beslissing
Na rust gingen de Pekelders vrolijk verder en steeg het vertrouwen met de minuut: kort na de thee was het Kor Schreuder die het doel onder vuur mocht nemen, echter belandde zijn inzet aan de verkeerde kant van de dwarsligger. Niet veel later mocht broer Martin wel juichen, want na een bal op maat van achteruit, kon Kuiper alleen richting doelmond, deze hield vervolgens knap het overzicht en liet collega aanvaller Schreuder de 3-0 maken.

Gemiste kansen
Pekelder Boys dat niet eens heel goed speelde vandaag kreeg ook na de derde goal tal van mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, want een kopbal van Vonk op drie meter van het doel ging naast, een schot van Martin Schreuder van dertig meter ging net over en een situatie waarin Lammerts en Schreuder op het doel van Haren af konden gaan, werd onzuiver uitgespeeld. De laatste kans van de middag was er voor de teruggekeerde Ben Becker (hij besloot na vorig seizoen te stoppen, red.). Zijn kopbal miste helaas de kracht om de doelman te verschalken.