setaAfgelopen zaterdag mocht het eerste elftal van SETA aantreden tegen Damacota. Voor de Musselkanaalsters was het zaak om weer drie punten te gaan pakken, na een aantal zwakke wedstrijden. De heren voetballers boden de aanwezige toeschouwers weinig kijkgenot. Voor de Pekelders leverde de wedstrijd in ieder geval nog drie punten op, wat veel vergoedde voor de thuisploeg: 0-1. Komende zaterdag speelt SETA de derby tegen SV Mussel. In deze wedstrijd zal uit een ander (spreekwoordelijk) vaatje getapt moeten worden.

Ploegen in balans
In de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar niet veel in het veldspel, maar waren de betere kansen voor de thuisploeg. Toch was de eerste kans voor de bezoekers. Na iets meer dan twintig minuten spelen was het na een goeie uitval Fidel Plat die net naast schoot. Hierna was het de Damacota dat tot de rust iets sterker was en kansen kreeg. Rond het half uur werd een hard schot vanaf de zestien goed gekeerd door Patrick van der Werff en in de veertigste minuut volgde nog een grote kans, maar deze werd van dichtbij hard over geschoten

Verkeerde inschatting
Na rust veranderde het spelbeeld niet veel. Opnieuw waren de meeste kansen voor Damacota, dat na een uur spelen op voorsprong kwam. Een uitval van Damacota werd verkeerd ingeschat door de verdediging, waarna Gert Elze Haaijer de 1-0 kon maken. Nadat het spel van beide zijden er in de minuten na de goal niet beter op werd, was het in de slotfase toch SETA dat alsnog een gelijkspel uit het vuur probeerden te halen.Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Marcus Piening dé kans op de gelijkmaker. Maar waar de invaller besloot de bal aan te nemen, had hij wellicht beter in één keer uit kunnen halen. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam op naam van Rick Hartman, maar zijn inzet ging naast.