Stadskanaal wint matige wedstrijd van Twedo

stadskanaal_JPGVoor Stadskanaal stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Twedo op het programma. Na het verlies van eerder dit seizoen tegen deze tegenstander en met nog steeds zicht op een (vervangende) periode diende deze wedstrijd dus gewonnen te worden. Dit gebeurde uiteindelijk ook, maar de manier waarop was niet om over naar huis te schrijven. De Knoalsters zegevierden met 3-1, met twee treffers van de man in vorm: Bidjoy Ramcharan.

Gevaarlijk Stadskanaal
Bij de blauwhemden keerden vanmiddag Jordy Geerlings en Denny Feiken terug in het elftal, waarbij de laatstgenoemde het op ‘tien’ mocht gaan proberen en Yordi Saman mocht weer op de bank plaatsnemen. Ondanks het mooie weer viel er weinig te genieten op sportpark Het Pagedal. Stadskanaal controleerde de wedstrijd zonder echt veel kansen te creëren en Twedo was niet bij machte om het Stadskanaal moeilijk te maken. Het eerste gevaar was van Stadskanaal, maar een kopbal van Bidjoy Ramcharan belandde niet in het doel.

Snel herstel
Na 25 minuten kreeg de thuisploeg opnieuw een kans. Pascal Kok bracht de bal in het strafschopgebied, die via Ramcharan bij Jeffrey Bakker belandde. Het schot van Bakker werd echter gekeerd door keeper Gerben Harms. Even later wist Sander Boer van Twedo volledig tegen de verhouding in de openingstreffer te maken en keek Stadskanaal tegen een achterstand aan. De blauwhemden waren even van slag door deze treffer, maar zij herstelden zich vlak voor rust. Ramcharan reageerde goed op het verkeerd wegwerken van de bal bij Twedo en schoot de bal goed binnen.

Opnieuw was het raak: Bidjoy Ramcharan scoorde twee keer... (foto: Stoffer Bakker)
Opnieuw was het raak: Bidjoy Ramcharan scoorde twee keer… (foto: Stoffer Bakker)

Slap ingeschoten
Na de thee zorgde Ramcharan ook voor de 2-1, door een voorzet van Rodney Romey binnen te schieten. In de 52e minuut kon Stadskanaal de wedstrijd beslissen. Een overtreding op Feiken werd bestraft met een strafschop. Feiken ging zelf achter de bal staan, maar zijn slap ingeschoten schot werd gekeerd door keeper Harms. Twintig minuten voor tijd moest Ron Lohuis het veld met kramp verlaten en kwam Saman alsnog in het veld. Feiken ging dus weer op zijn vertrouwde plek achterin spelen.

Dreigende Saman
Saman was gelijk dreigend aan de linkerkant en zijn directe tegenstander werd een paar keer volledig zoek gespeeld. De grootste kans had Saman tien minuten voor tijd, toen de buitenspeler opnieuw naar binnen trok en uithaalde. Het schot spatte echter uiteen op de lat. In blessuretijd schoot Saman alsnog de veilige 3-1 binnen, nadat een uittrap van keeper Royce Geerlings via de ingevallen Kevin Herder bij Saman belandde. Door deze overwinning blijft Stadskanaal goede zaken doen voor een (vervangende) periode.