TEVV houdt punt over aan spectaculair duel

TEVVIn de eerste klasse F ontmoetten Hoogeveen en TEVV elkaar. Beide ploegen maakten in een amusante wedstrijd in totaal zes doelpunten, maar verdeelden het uiteindelijk wel vriendschappelijk: 3-3. De thuisploeg had wellicht meer recht op de drie punten, maar het moet wel gezegd, dat de Mondkers zich iedere keer knap terug vochten in de wedstrijd.

Openingsoffensief
Het eerste wapenfeit was voor de ploeg van Hoogeveen-coach John Kikkert, maar Daniel Manning knalde op de vuisten van sluitpost Wim Kok. Enkele minuten later was Hoogeveens nummer 14, Shakki Mohamed, doorgebroken. Maar in gezamenlijkheid grepen Roan Poelstra en Roy Feiken nog net op tijd in. Hoogevener Dave Padding testte binnen tien minuten de kwaliteiten van doelman Wim Kok, maar kwam er toen wel achter dat de goalie moeilijk te passeren is. Langzamerhand kwam TEVV wat onder het Hoogevener openingsoffensief uit.

Betrouwbare doelmannen
Leon Berens ging zich toen wat meer met de aanval bemoeien en was dichtbij de openingsgoal. Maar ook de Hoogeveen-doelman Raimon Benjamins bleek uit het goede hout gesneden te zijn. De topscorer van TEVV, Jan Jaap Wever, probeerde ook de doelman te verschalken, maar zijn uithaal belandde op de vuisten van Benjamins. Vlak voor rust bevond Daniël Manning zich twee keer in kansrijke positie, maar even zo vaak was Kok de situatie meester.

Klap na klap
Na de thee werd uiteindelijk het scorebord gebruikt. Met haarscherpe counter kwam de ploeg van coach Hans Kamphuis eruit. Met een goed schot probeerde Frank Schijff de doelman te verschalken, maar het lukte pas in de rebound: 0-1. Na de aftrap veroverde Jeremy Gall voor de Mondkers de bal en stuurde hij Eddie Schoenmaker de diepte in. Deze trof echter het zijnet. Kort daarna werd Marco Hartman in de diepte aangespeeld en diagonaal schoot hij de 1-1 binnen. De thuisploeg bleek nu de smaak te pakken te hebben, want de geel-blauwen waren nog maar net bekomen van de klap of de 2-1 lag er ook al voor Hoogeveen in via Daniel Manning. Wim Kok moest vervolgens al zijn talent etaleren om de wedstrijd niet in slot te laten vallen, waar hij in slaagde.

Desorganisatie
TEVV begon er toen weer in te geloven en met een prachtige knal schoot Frank Schijff de 2-2 binnen. De ploeg uit Tweede Exloërmond moest toen weer proberen te overleven, maar de verdediging onder aanvoering van Nick Kroeze ruimde alles op. Tot vlak voor tijd Roan Poelstra het veld met een blessure moest verlaten. Dave Padding maakte dankbaar gebruik van de desorganisatie en scoorde de 3-2. Maar het moet gezegd, de TEVV-ers bleven tot het einde strijden. Nick Kroeze werd naar het front gestuurd en met een prachtige omhaal verschalkte hij Raimon Benjamins, waarmee de eindstand op de borden kwam.