Valthermond de complimenten, GRC de punten

logo_valthermondBijkans bedolven werden het bestuur en technische staf onder de complimenten vanuit het GRC kamp, na afloop van het duel GRC tegen Valthermond. De thuisploeg en aanstaand kampioen besefte maar al te goed dat ze door het oog van de naald waren gekropen. Uiteindelijk stond er een 2-1 eindstand op het scorebord, maar wat als Demy te Velde ook zijn tweede treffer had gemaakt en Valthermond naar een 2-0 voorsprong had geschoten?

Grabbelende doelman
GRC beschikt over de beste ploeg in de tweede klasse L en coach Harris Huizingh had zijn tactiek hierop aangepast. En niet zonder succes dus. De thuisploeg kwam maar moeizaam in haar spel en slaagde er in de hele eerste helft bijna niet in om een kans te creëren. Slechts Ivo Govaarts mikte na een zeldzaam slippertje van Arjan Leewinga, de mandekker hield samen met uitblinker Lars Baas topschutter Erwin Alt uitstekend in bedwang, over het domein van doelman Erwin Timmer.  Op dat moment had Demy te Velde de gasten inmiddels naar een voorsprong geschoten. Randje zestien haalde de middenvelder uit en geholpen door een grabbelende doelman Gerald van Nieff werd de verre hoek gevonden. Op slag van rust redde Van Nieff wel bekwaam op een inzet van Te Velde en zag de doelman een vrije trap van Lars Baas net naast gaan.

Demy te Velde heeft uitgehaald voor de 0-1... (foto's: Bennie Schlimbach)
Demy te Velde heeft uitgehaald voor de 0-1… (foto’s: Bennie Schlimbach)

GRC op jacht
In het tweede gedeelte werd de wedstrijd meer open en kwamen ook de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg.  Davy Wilkens strandde op Erwin Timmer en Daniel Duut mikte naast. De grootste kans was echter wederom voor de Mondkers. Opnieuw Te Velde manoeuvreerde zich in kansrijke positie, maar had nu de pech dat Van Nieff precies in de baan van het schot viel. Rond het uur spelen kam GRC langszij. Robin van Linschoten mocht geheel vrijstaand een vrije bal binnen koppen achter de kansloze Timmer. GRC rook bloed en ging verwoed op jacht naar de winnende treffer. Die kwam er uiteindelijk ook via Davy Wilkens die een voorzet van Alt binnen werkte, dankbaar profiterend van balverlies van te Velde.

Trotse Huizingh
Je hebt een leuk ploegje.” sprak GRC coach Rini Jurna na afloop bewonderend tegen zijn collega Harris Huizingh. “Dat weet ik, en ik ben best trots op mijn ploeg.” antwoordde Huizingh. “We hebben het jullie erg moeilijk gemaakt en hadden hun voor de rust al meer pijn moeten doen. In tegenstelling tot de eerste helft tegen ZNC stond er nu weer echt een team. Ik vind dat wij minimaal een punt hebben verdiend.” Jurna kon niets anders dan instemmend knikken.

- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen na rust overlopen door BNC

De wedstrijd tussen Sellingen en BNC had als inzet het meedoen om de koppositie ...

Valthermond verslaat ook runner-up

Valthermond laat geen enkele twijfel toe wie er dit seizoen de sterkste is van ...

Slordig Valthermond wint van Lewenborg

Valthermond hoefde niet eens al te groots te spelen om van Lewenborg te winnen. ...