Westerwolde legt Zuidlaarderveen over de knie

westerwoldeDoor twee goede doelpunten van Bartel Geleijnse en één treffer van Joan Solano wist Westerwolde zondagmiddag een 3-1 overwinning op het laag geklasseerde Zuidlaarderveen te behalen. Westerwolde revancheerde zich hiermee op de teleurstelling die de uitwedstrijd tegen het Drentse team destijds opleverde. In november van het vorig jaar werd er op jammerlijke wijze tegen tien spelers van Zuidlaarderveen verloren. Hoewel het krachtsverschil in de return van deze zondag niet zo groot was, was het Westerwolde dat door fraaie goals dit keer wel aan het langste eind trok.

Eén hoogtepunt
De wedstrijd op het kunstgrasveld van sportpark De Barlage in Vlagtwedde kende in de eerste helft slechts één hoogtepunt. De goal die Bartel Geleijnse na ongeveer 35 minuten spelen maakte, was van prima kwaliteit. Een snel lopende aanval werd door hem op resolute manier afgerond. Voor de rest stelde het eerste bedrijf van het treffen van de nummer vijf en de nummer dertien op de ranglijst niet zoveel voor en ontbrak het aan de nodige scherpte, nauwkeurigheid en kwaliteit.

Bartel Geleijnse gaat Westerwolde op 1-0 zetten... (foto's: Bé Eelsing)
Bartel Geleijnse gaat Westerwolde op 1-0 zetten… (foto’s: Bé Eelsing)

Ingrijpen
Trainer Swarts van Westerwolde was blijkbaar ook niet tevreden, want al na twintig minuten voetballen moest linkerspits Elroy van der West het veld ruimen voor Merijn te Velde. Hoewel er door beide ploegen met de meest goede bedoeling werd gespeeld, kwamen veel passes niet aan en met name in de afronding faalden beide ploegen hopeloos. Behalve Bartel Geleijnse dan, die Westerwolde en Zuidlaarderveen met een 1-0 tussenstand naar de kleedkamers liet gaan.

Op de pantoffel
Hoewel er van beide kanten ook in de tweede helft de nodige fouten werden gemaakt, steeg de amusementswaarde van het duel wel. Bartel Geleijnse herhaalde zijn waarde voor het team van trainer Loek Swarts nog eens, door in de zeventigste minuut een afgemeten voorzet vanaf de linkerkant vol op de pantoffel te nemen en de keeper van Zuidlaarderveen daarmee volkomen kansloos te laten. Publiek en spelers konden echter maar kort van de 2-0 voorsprong genieten. Door een mooie schuiver verraste een speler van Zuidlaarderveen keeper Henk Hebers van Westerwolde, waardoor de aansluitingstreffer een feit was.

Vlijmscherpe counter
Niet lang daarna was scheidsrechter Smit uit Musselkanaal genoodzaakt de bal op de stip leggen. Merijn te Velde werd binnen het strafschopgebied gevloerd. Aanvoerder Arjen Heidekamp belastte zich andermaal met het nemen van de penalty, maar de paal stond voor hem dit keer succes in de weg. Zuidlaarderveen putte uit deze gemiste strafschop weer hoop en probeerde op gelijke hoogte te komen, maar troffen keeper Henk Hebers steeds op de goede plaats. Maar zoals al vaker in deze competitie counterde het Vlagtwedder-team vlijmscherp. Voor Joan Solano was het uiteindelijk een koud kunstje om aan het eind van zo’n counter de bal in het doel van Zuidlaarderveen te schuiven. Eindstand derhalve 3-1.