musselkanaalMusselkanaal beleeft momenteel een mindere periode, want uit de laatste vijf wedstrijden werden slechts vier punten gehaald. En waar je afgelopen zondag een overwinning zou verwachten tegen nummer laatst DVC ’59, kwamen de groenhemden niet verder dan 1-1. Met de huidige negende plaats op de ranglijst is de ploeg nog allerminst veilig en moeten er in de laatste zes wedstrijden tegen onder andere de concurrenten Sleen, Twedo en CEC nog een aantal punten worden gepakt. 

Goal Sikkema
Onder goede weersomstandigheden, maar op een zwaar veld, was Musselkanaal het eerste kwartier de bovenliggende partij en werd er aardig gespeeld. Na 20 minuten kwam de ploeg van Bernd van Bolhuis dan ook verdiend op voorsprong, door een geweldig doelpunt van de jonge Tjeerd Sikkema. Hij nam een voorzet van Mark Bos uitstekend aan en schoot de bal hard in het net. Hierna werd het allemaal wat onrustiger en sloop de lange bal weer in het spel van de gasten. Duels werden verloren en DVC ’59 kwam steeds meer tot aanvallen. Dit leverde hen ook de gelijkmaker op, nadat doelman Melgers de bal niet voldoende kon stoppen en de bal eenvoudig ingetikt kon worden. Voor de rust kreeg Musselkanaal nog een enorme kans om weer op voorsprong te komen. Na een inschattingsfout in de defensie kon Mark Bos de lange doelman echter niet passeren.

Twijfelachtige beslissing
Na de thee werd het er allemaal niet beter op en werd er van beide kanten erg onrustig gespeeld. Na 55 minuten leken de bezoekers wel op 2-1 te komen via Ferdinand van der Sluis, maar na een doorkopbal van Gerwin Schmitz werd hij teruggefloten wegens buitenspel. Een twijfelachtige beslissing, maar de stand bleef gelijk. De thuisploeg kreeg ook nog een grote kans op de winnende goal, maar deze keer was het Melgers die goed redde. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1 en kon dit een terechte uitslag genoemd worden.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Gasselternijveen pakt eerste drie punten tegen Buinerveen

De wedstrijd om de slechtst presterende club van Drenthe werd afgelopen zondag door Buinerveen ...

Nacompetitie: grensgevallen

In de categorie grensgevallen belicht de redactie van FC Kanaastreek de verrichtingen van “grensgevallen” ...

Voor Musselkanaal zit het seizoen erop

De kleine kans die er nog steeds was voor Musselkanaal om deel te nemen ...